Ce teste au dat viitorii olimpici la matematică de clasa a IV-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul de excelenţă în Matematică îi va ajuta pe elevii talentaţi să obţină performanţă       FOTO Adevarul
Centrul de excelenţă în Matematică îi va ajuta pe elevii talentaţi să obţină performanţă       FOTO Adevarul

Elevii bucureşteni din şcoala primară care vor să ajungă la Centrul de Excelenţă în Matematică care se va deschide în incinta Colegiului Naţional ”Spiru Haret” din Bucureşti au trecut prin prima etapă de evaluare. Inspectoratul şcolar a publicat subiectele şi rezolvările exerciţiilor.

Viitorii olimpici la matematică au trecut de prima etapă de evaluare pentru elevii de clasa a IV-a care vor să se pregătească la Centrul de Excelenţă în Matematică, înfiinţat de Inspectoratul şcolar al Capitalei (ISMB) şi Primăria Bucureşti.

Examenul a avut loc pe 31 ianuarie, iar copiii au avut de rezolvat cinci subiecte, toate obligatorii, şi au avut la dispoziţie 90 de minute pentru a le rezolva. Pe 9 februarie urmează selecţia la nivelul municipiului, iar ultima probă este proba de baraj.

Subiectele de la teste din prima etapă de selecţie se aseamănă celor de la Evaluarea Naţională, iar proba în sine va dura o oră şi jumătate. Rezultatele vor fi afişate vineri, 1 februarie, până la ora 16:00, iar rezultatele finale în urma contestaţiilor vor fi publicate până pe 4 februarie.

Centrul de Excelenţă pentru elevii din ciclul primar cu performanţe deosebite la matematică va funcţiona începând din februarie, timp de 15 săptămâni,  în incinta Colegiului Naţional "Spiru Haret" din Bucureşti. Proiectul este organizat de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) şi Primăria Municipiului Bucureşti.

Copiii vor putea să participe la cursurile de pregătire sâmbăta, care vor ţine patru ore. Pentru elevii claselor a IV-a sunt rezervate 50 de locuri la nivelul Capitalei. Selecţia elevilor va fi realizată prin susţinerea unor probe de evaluare scrisă organizate în trei etape.

ISMB a publicat pe site-ul său problemele primite de elevi, dar şi rezolvările acestora.

Subiectele primite de elevii de clasa a IV-a la Matematică:

subiecte_centru_excelenta_matematica by

Baremul de corectare la prima evaluare a copiilor talentaţi la matematică:

barem_evaluare_centru_excelenta_matematica by

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite