Ce alternative au găsit alte ţări pentru a nu închide şcolile în pandemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În România, şcolile au fost închise, elevii urrmând cursurile online
În România, şcolile au fost închise, elevii urrmând cursurile online

Valul al doilea al pandemiei de COVID-19 afectează întrega Europă. Însă, în timp ce în România, toţii elevii au trecut integral la sistemul online de educaţie, în alte ţări europene, elevii merg în continuare la cursuri.

În cele mai multe ţări ale UE, studenţii urmează cursurile în sistem online şi merg în facultăţi doar atunci când au laboratoare, ateliere şi doar cu programare prealabilă. Olanda, Marea Britanie şi Irlanda sunt doar trei exemple în acest sens. 

Pentru elevii din învăţământul preuniversitar cursurile se desfăşoară fie cu prezenţă fizică la clasă – în funcţie de ciclul de învăţământ – dar cu păstrarea distanţării fizice şi a celorlalte măsuri de prevenţie sanitară. 

În Franţa, elevii merg în continuare la ore, deşi ţara este grav afectată de COVID-19 şi a impus restricţii drastice limitând circulaţia şi închizând mai multe zone publice. Elevii au protestat cerând închiderea şcolilor. În Portualia, Germania şi Olanda şcolile au rămas, de asemenea, deschise. 

În Grecia s-au închis doar colegiile şi liceele, dar grrădiniţele şi şcolile primare au rămas deschise. Belgia a extins vacanţa de toamnă cu două săptămâni, timp în care în şcoli au fost montate panouri de distanţare şi au fost luate alte măsuri de protecţie. 

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite