Bursele elevilor nu au fost plătite integral. Sunt întârzieri de șase luni

0
Publicat:

Iulian Cristache, președintele Federației Părinților, a făcut apel la președinții asociațiilor de comune și de orașe din România pentru ca elevii să-și primească integral bursele aferente anul școlar care s-a încheiat.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Iulian Cristache mai spune că s-au primit foarte multe sesizări referitor la faptul că aceste burse ale elevilor nu s-au plătit și că situația este mai gravă în rural. Întârzierile, mai spune Cristache sunt de peste 6 luni.

”Luând în considerare dispozițiile H.G. nr. 1.138/2022  pentru aprobarea cuantumului minim al burselor lunare de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social pentru elevii din învățământul preuniversitar cu frecvență, care se acordă în anul școlar 2022-2023, și pentru stabilirea termenelor de plată a acestora, potrivit cărora „bursele se asigură din bugetele locale ale unităților/ subdiviziunilor administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinație„ (art. 1, alin. 2) și „se plătesc la data de 15 a fiecărei luni, pentru luna precedentă” (art. 2);”, se arată în comunicatul Federației Părinților.

Potrivit aceleiași surse, Ministerul Finanțelor a pus la dispoziție sumele pentru plata burselor în conturile trezoreriilor locale, astfel că unitățile administrativ-teritoriale pot retrage sumele necesare și le pot direcționa către școli.

”Vă adresăm rugămintea de a ne acorda sprijinul dumneavoastră, în limita competențelor pe care le aveți, în vederea remedierii aspectelor sesizate și asigurarea acordării burselor tuturor elevilor, conform prevederilor legislației în vigoare”, se mai arată în comunicat.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite