BAC 2012 Mai puţin de 5% din elevii din toamnă sunt utilizatori experimentaţi ai computerului şi Internetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încă mai există elevi în România care nu ştiu să folosească computerul                               Foto: Mediafax
Încă mai există elevi în România care nu ştiu să folosească computerul                               Foto: Mediafax

250 dintre elevii care au dat proba de competenţe digitale în cadrul sesiunii de toamnă a bacalaureatului nu au primit niciun calificativ, adică nu au ştiut să folosească computerul şi nici Internetul. Doar în jur de 600 de elevi, adică 4,41% din totalul celor evaluaţi, au obţinut certificatul de utilizator experimentat, potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

Peste 4.500 (32,59%) dintre elevii care au dat proba de competenţe digitale a bacalaureatului, în sesiunea a doua (23-24 august 2012), au obţinut certificate de începători, potrivit datelor Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE).

Iar în jur de 4.400 de elevi (31,46%) au obţinut certificate care atestă utilizarea computerului la nivel mediu, în timp ce peste 1.800 de elevi (13,08%) au obţinut certificate de utilizator avansat.

Doar 614 elevi (4,41%) au primit certificate de utilizator experimentat. Iar 250 de elevi nu au primit calificative deloc.

Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, la această probă au fost evaluaţi în jur de 14.000 de elevi, peste 83% din totalul celor înscrişi.  

Aproape 2.300 nu s-au prezentat, iar un candidat a fost eliminat din cauza tentativei de fraudă, arată Ministerul Educaţiei.

Conform reglementărilor în vigoare, candidaţii care obţin între 0 şi 10 puncte primesc un certificat de atestare a competenţelor digitale pe care se notează punctajul, însă nu li se acordă niciun nivel de competenţă.

Rezultatele la proba de evaluare a competenţelor digitale nu se exprimă prin note sau prin calificative de tip admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite