Acceleratorul de experienţe: un concept revoluţionar în educaţie şi leadership

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Organizaţia LEADERS pune tinerii la treabă în acceleratorul de experienţe
Organizaţia LEADERS pune tinerii la treabă în acceleratorul de experienţe

Tinerilor li se cere experienţă la angajare. Dar experienţa se dobândeşte dacă eşti angajat. Fundaţia LEADERS rezolvă acest paradox şi lansează acceleratorul de experienţe, un concept revoluţionar în educaţie şi leadership, în care 30 de participanţi cu vârste până în 25 de ani vor fi puşi în situaţii reale de viaţă, timp de 6 luni, şi vor dobândi competenţe şi abilităţi necesare pe piaţa muncii.

Un studiu arată că 41% dintre studenţii care abandonează facultatea o fac pentru că şi-au ales greşit specializarea. Iar Strategia Naţională pentru Dezvoltarea României 2013-2020 menţionează faptul că programa de învăţământ acoperă noţiuni teoretice vaste, dar nu oferă orientare vocaţională/profesională şi nici competenţe adaptate cerinţelor pieţei muncii.

În programul LEADERS Experience, participanţii au ocazia să descopere la ce sunt buni cu adevărat, ce talente şi abilităţi au şi să le pună în practică în situaţii concrete de viaţă: conduc afaceri pentru o zi şi au responsabilitatea unui proiect social real, timp de câteva luni.

“Ne interesează ca cei 30 de tineri care vor fi acceptaţi în programul LEADERS Experience - accelerator pentru viaţa reală, să treacă de formalismul unui CV şi să dezvolte, concret, competenţe ce-i vor ajuta pe viitor. Pentru aceasta, vor fi puşi în situaţii reale de business, vor lucra cu bani adevăraţi, clienţi adevăraţi, target-uri adevărate; vor contribui la un proiect social ales de ei, încercând să schimbe lucrurile în societate; vor primi feedback imediat, astfel că vor desprinde şi deprinde lecţiile care se impun imediat; le va fi monitorizat progresul pe o perioadă de 6 luni şi vor avea parte de networking de calitate”, explică Adelina Maria, Strategic Director Fundaţia LEADERS.

Costul programului Experience

Metodele de învăţare sunt completate de: inspiraţie de la lideri în domenii foarte diverse (Tibi Uşeriu – ultramaratonist, Cristina Bâtlan – fondatoare Musette şi Florian Colceag – antrenorul de genii); mentorat şi acces în comunitatea LEADERS care pune la dispoziţie resurse şi îndrumare pe termen lung. Credem că atingere potenţialului implică timp şi efort susţinut şi căutăm oamenii care au aceeaşi viziune, dorinţă de implicare şi responsabilitate.

Pentru a acoperi costul programului Experience, tinerii sunt încurajaţi să se implice în proiecte de impact şi să-ţi susţină astfel educaţia. Costul real al programului Experience este de 1500 de euro. Jumătate din sumă este susţinută de sponsorii noştri, iar pentru acoperirea celor 750 de euro, oferim mai multe variante de finanţare. Una dintre ele este progamul work&learn „I work for my education”, în care participanţii selectaţi muncesc o perioadă determinată la unul dintre partenerii noştri (companii, în organizarea unor evenimente de anvergură, festivaluri şi concerte) şi valoarea muncii lor se transformă în bani pentru a-şi plăti participarea. Mai multe detalii despre acest concept inovator, pe www.leaders.ro/experience. 

LEADERS este o organizaţie care formează şi susţine oamenii cu valori şi principii să devină liderii responsabili care fac România puternică la toate nivelurile. Aceasta are 17 ani de experienţă în leadership, 20.000 de absolvenţi şi parteneriate cu 120 de companii. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite