Articol publicitar

Monoxidul de carbon – un gaz extrem de nociv pentru sănătate

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dincolo de părerile și recomandările experților, este important să conștientizăm că noi suntem singurii responsabili pentru sănătatea noastră.

tigari

Fumatul este un obicei care ne afectează sănătatea, iar cel mai dăunător aspect legat de fumat este arderea tutunului, nu tutunul în sine sau nicotina.

Atunci când tutunul arde, se produce monoxid de carbon, un gaz toxic, inodor și incolor, extrem de dăunător. În cantități mari poate fi chiar letal, ceea ce explică de ce astăzi majoritatea caselor sunt echipate cu detectoare de monoxid de carbon.

Când monoxidul de carbon din fumul de țigară este inhalat, el ajunge în sânge prin plămâni și reduce capacitatea acestuia de a transporta oxigen în tot organismul, ceea ce afectează creierul, inima și mușchii. Acest lucru poate forța inima să lucreze din greu pentru a pompa suficient oxigen în toate părțile corpului, ceea ce poate contribui la dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Alternativele fără fum care nu ard tutunul pot reduce semnificativ cantitatea de monoxid de carbon și alte substanțe nocive în comparație cu țigările. Astfel, trecerea completă la alternative fără fum poate reduce expunerea organismului la monoxid de carbon, în comparație cu continuarea fumatului.

Alternative fără fumPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite