VIDEO Donald Trump a sărbătorit primele 100 de zile la conducerea Casei Albe în stilul care l-a consacrat în campania electorală INFOGRAFIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a sărbătorit sâmbătă primele 100 de zile ale mandatului său în prezenţa partizanilor lui, lăudându-se cu un bilanţ provizoriu „foarte productiv“ şi anunţând „mari, mari bătălii pe viitor“.

„Primele mele 100 de zile au fost foarte palpitante şi foarte productive“, a declarat Donald Trump în cursul unei reuniuni publice în Pennsylvania, unul dintre statele care i-au permis victoria la alegerile prezidenţiale desfăşurate pe data de 8 noiembrie a anului trecut, notează agenţia Belga, preluată de dhnet.be.

„Vom câştiga fiecare mare, mare bătălie pe viitor“, a adăugat liderul Casei Albe. 

„Am fost în acţiune în aceste 100 de zile“, a afirmat el, în ciuda numeroaselor răsturnări de situaţie cu care s-a confruntat, dintre care cele mai importante rămân eşecul în privinţa asigurărilor de sănătate şi suspendarea de către justiţie a decretului său antiimigraţie.

Republicanul a sugerat, de asemenea, că va lua rapid „o mare decizie referitoare la Acordul de la Paris privind schimbările climatice (din decembrie 2015)“, un acord pe care l-a denunţat în trecut.

„Nu îi vom lăsa să profite de noi“, a mai spus Donald Trump vorbind despre acordurile internaţionale la modul general.

În acest timp, mulţimea adunată la mitingul din Harrisburg, capitala statului Pennsylvania, scanda „SUA, SUA“ şi îl aplauda frenetic pe actualul lider al Casei Albe, o atmosferă ce a amintit de cea din timpul campaniei electoarele. 

Totodată, participanţii agitau pancarte pe care era scris „Promisiuni făcute. Promisiuni ţinute“.

Donald Trump nu a ratat nici de această dată ocazia de a critica asupra mass-media din Statele Unite şi, la fel ca în timpul campaniei electorale, a vorbit despre „mlaştina de la Washington“, afirmând că se bucură că în ziua în care se împlinesc 100 de zile de la preluarea mandatului se află la 160 de kilometri distanţă de aceasta.

La acel moment, la Washington avea loc tradiţionalul Bal al Asociaţiei corespondenţilor la Casa Albă, pe care Trump a decis să-l boicoteze întrucât se simte „maltratat“ de presă. 

„Instituţii de presă ca CNN şi MSNBC sunt ştiri false... şi le-ar plăcea să fie cu noi aici, dar sunt prinse la cină (a corespondenţilor la Casa Albă, n. red.) care va fi foarte, foarte plictisitoare“, a declarat Trump.

image
SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite