VIDEO Barack Obama: "Viitorul nu este un dar, viitorul se câştigă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ratificarea Tratatului este un succes pentru Obama
Ratificarea Tratatului este un succes pentru Obama

Preşedintele american, Barack Obama, a susţinut miercuri dimineaţă (04.00, ora României), în Congres, discursul său anual asupra Stării Naţiunii.

Prăbuşirea economiei şi lipsa locurilor de muncă reprezintă principalele probleme ale SUA şi adversarii republicani ai lui Obama îi reproşează acestuia că Statele Unite întârzie să recupereze cele aproximativ opt milioane de posturi pierdute în timpul recesiunii din 2008-2009. Abia intrat în a doua jumătate a mandatului său de preşedinte, Obama a ţinut la Washington un discurs motivaţional.

UNITATE

Obama a cerut democraţilor şi republicanilor să nu se mai certe. "Vom avansa împreună sau deloc". "Ceea ce contează nu e dacă putem fi în această seară împreună ci dacă putem mâine să lucrăm împreună", a zis Obama.

VIITORUL NU E UN DAR, VIITORUL SE CÂŞTIGĂ

Liderul de culoare al Statelor Unite a zis, citându-l pe Robert Kennedy, că "Viitorul nu este un dar. Este o realizare" şi "trebuie să ajungem la un nivel de cercetare şi dezvoltare pe care SUA nu l-au mai avut de la cursa pentru cucerirea spaţiului". Obama a spus că "vom investi în cercetare biomedicală, tehnologia informaţiei, energie curată".

VISUL AMERICAN

"Avem preferinţe politice diferite. Avem opinii diferite, trecuturi diferite. Dar credem în acelaşi vis, al ţării în care orice este posibil. Indiferente cine eşti. Indiferent de unde eşti. Din zorii Americii, am fost locul în care oamenii au curajul să viseze. Aşa vom câştiga viitorul", a spus Obama deviza Americii.

"Niciun angajat nu este mai productive decât cel american. Nicio altă ţară nu are companii mai de success. Suntem casa celor mai bune colegii şi universităţi din lume, unde vin să studieze mai mulţi elevi decât în oricare altă parte a lumii", a mai punctat preşedintele american

NU VĂ ATINGEŢI DE EDUCAŢIE

Obama a zis că tăierea deficitului prin reducerea investiţiilor în inovare şi educaţie "e ca şi cum ai vrea să faci un avion mai uşor demontându-I motorul". Preşedintele american a spus că "miza actuală" sunt locurile de muncă şi noi industrii şi a cerut Congresului simplificarea sistemului fiscal. "Suprimaţi nişele fiscale. Uniformizaţi regulile şi utilizaţi economiile pentru a scădea nivelul impozitului asupra întreprinderilor, pentru prima dată în ultimii 25 de ani, fără a mări deficitul".

POLITICĂ EXTERNĂ

Obama a spus că în Tunisia, acolo unde a avut loc o revoluţie, "voinţa poporului s-a dovedit mai puternică decât constrângerile unui dictator" şi a vrut să fie sigur că totul este "clar", anume că Statele Unite ale Americii "sunt solidare cu tunisienii" şi susţin "aspiraţiile democratice ale tuturor popoarelor"

Sursa: Huffington Post

Urmăreşte aici discursul lui Obama (63 de minute)

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite