Vicepreşedinta SUA declară că ar fi o „greşeală uriaşă“ dacă Phenianul va sprijini cu arme Rusia în războiul din Ucraina

0
Publicat:

Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, a declarat că ar fi "o greşeală uriaşă" pentru Coreea de Nord să ajute Rusia cu arme care să fie folosite în războiul acesteia împotriva Ucrainei.

Kamala Harris, vicepreședinte SUA
Kamala Harris, vicepreședinte SUA

Kamala Harris, care se află în prezent la Jakarta, în Indonezia, pentru un summit al Asociaţiei Naţiunilor din Sud-Estul Asiei (ASEAN), a afirmat joi într-un interviu pentru CBS News că ar fi un semn de disperare din partea Rusiei să caute sprijin de la Nord Coreea, ţară izolată pe plan internaţional, şi că în viitor aceasta ar izola ambele ţări, scrie Agerpres.

"Cred că aceasta ar fi o greşeală uriaşă.(...) De asemenea, eu cred foarte tare că, şi în cazul Rusiei, şi în cazul Coreei de Nord, aceasta ar duce la o şi mai mare izolare a lor", a adăugat Harris.

Oficiali americani au atenţionat în ultimele zile că negocierile militare între Rusia şi Coreea de Nord avansează, în timp ce există informaţii că liderul nord-coreean Kin Jong Un ar plănui să se deplaseze în Rusia luna aceasta, pentru a se întâlni cu Vladimir Putin şi a discuta despre aprovizionarea Moscovei cu arme pentru războiul său în Ucraina.

"Este foarte clar ce-i cu Rusia - în mod clar, ei sunt foarte disperaţi. Ei au suferit deja un eşec strategic. Gândiţi-vă numai că la începutul începutului, în urmă cu un an şi jumătate, analiştii susţineau că va fi o chestiune de (doar) câteva zile. Ei bine, ucrainenii luptă şi acum", a declarat Harris la CBS.

Consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, l-a avertizat marţi pe Kim Jong Un că ţara sa va plăti dacă va furniza Rusiei arme care să fie folosite în Ucraina.

SUAPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite