UPDATE Val de tornade în SUA. Cel puţin 70 de morţi şi peste 55 de milioane de americani în pericol |FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

Furtunile din SUA ameninţă peste 55 de milioane de americani. 24 de tornade au provocat zeci de decese, pabuge materiale şi pene de curent în cinci state americane. În Kentucky numărul morţilor a ajuns la  70, a anunţat guvernatorul Andy Beshear. Cel mai afectat este oraşul Mayfield, unde pur şi simplu au fost case rase de pe faţa pământului.

GALERIE FOTO

UPDATE: „Am fost destul de siguri că vom pierde peste 50 de persoane. Acum sunt sigur că numărul este peste 70 şi ar putea fi peste 100 până la sfârşitul zilei", a spus guvernatorul din kentucky, Andy Beshear. .

În oraşul Mayfield, de 10.000 de locuitori, pagubele sunt enorme, iar prăbuşirea acoperişului unei fabrici de lumânări a dus la un număr mare de victime.

În Kentucky a fost declarată starea de urgenţă. 

Decese s-au mai înregistrat şi în Illinois, Arkansas, Tennessee şi Missouri.

***

Cel puţin 50 de persoane au murit în Kentucky, iar autorităţile americane se tem că această cifră ar putea ajunge chiar la 100 de victime, potrivit CNN. 

În jur de 110 persoane se aflau la o fabrică de lumânări în Graves County, în momentul în care clădirea a fost lovită de o tornadă. „Credem că vom pierde pe puţin câteva zeci de persoane acolo”, a declarat guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear.

Valul de tornade au lovit statele americane Arkansas, Missouri, Tennessee, Kentucky şi Illinois. Cel puţin două persoane din statul Arkansas şi-au pierdut viaţa, conform autorităţilor locale. O femeie a murit în momentul în care se afla într-un magazin care a fost prins într-o tornadă, mai arată sursa citată. 

În statul Tennessee, mai multe clădiri au fost avariate şi un număr încă necunoscut de persoane au rămas blocate în mica localitate Samburg din respectiv regiune. „E o comunitate mică acolo. Casele sunt una cu pământul”, a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al postului local de poliţie.

În Illinois, un depozit Amazon plin cu muncitori s-a prăbuşit după ce a fost lovit de o tornadă. Incidentul s-a petrecut în această dimineaţă într-o suburbie a oraşului Saint Louis.

În clădire erau între 50 şi 100 de oameni, care lucrau pe tura de noapte.

Numărul exact al victimelor nu este cunoscut, însă poliţia şi pompierii cred că sunt mai multe victime

„Siguranţa angajaţilor şi partenerilor noştri este prioritatea noastră principală. Evaluăm situaţia şi vom împărtăşi informaţii suplimentare când vor fi disponibile”, a transmis Richard Rocha, purtătorul de cuvânt al Amazon.

Sâmbătă dimineaţa, peste 157.000 de consumatori au rămas fără curent electric în şase state american. „Această furtună va avea impact asupra a mai mult de jumătate din teritoriul ţării”, a declara meteorologul CNN Gene Norman.

Un depozit Amazon din Statele Unite s-a prăbuşit peste muncitorii aflaţi la muncă în tura de noapte, după ce prin apropiere a trecut o tornadă. Incidentul a avut loc în această dimineaţă într-o suburbie a oraşului Saint Louis.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite