Un tribunal american este de partea Mexicului în procesul său împotriva magazinelor de arme din Arizona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul a decis că magazinele aveau diverse semnale că armele pe care le-au vândut vor ajunge în cele din urmă în Mexic și vor fi folosite în scopuri ilegale, a declarat Ministerul de Externe al țării latino-americane într-un comunicat.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Un tribunal federal din Arizona a dat câștig de cauză Mexicului în procesul împotriva a cinci magazine de arme din SUA pe care guvernul mexican le acuză de trafic de arme, se precizează într-un comunicat emis de Ministerul de Externe mexican.

Tribunalul Federal pentru Districtul Arizona, situat în orașul Tucson, a emis o decizie pozitivă pentru Mexic într-un proces împotriva a cinci magazine de arme situate în acest stat”, a raportat departamentul diplomatic.

Judecătorul Rosemary Marquez a hotărât că magazinele aveau diverse indicii că armele de foc pe care le-au vândut vor ajunge în cele din urmă în Mexic și vor fi folosite în scopuri ilegale. Din acest motiv, instanța a constatat că Mexicul are dreptul de a depune o cerere în nume propriu și în numele populației sale”, se arată în comunicat. Acesta a adăugat că Mexicul a susținut cu succes că „magazinele nu se bucură de imunitate față de practicile lor comerciale neglijente”.

În octombrie 2022, Mexicul a intentat un proces civil împotriva a cinci magazine de arme din Arizona, acuzându-le că facilitează importul ilegal de arme în țara Americii Latine

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite