Un congresmen republican s-a pozat cu familia sa, în faţa pomului de Crăciun, cu arme de foc în mâini, la câteva zile de la un atac armat într-un liceu american

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Twitter
Foto Twitter

Un congresmen american din Partidul Republican s-a aflat duminică în centrul unei polemici generate de o fotografie în care acesta apare împreună cu familia sa, în faţa unui pom de Crăciun, cu arme de foc în mâini. În urmă cu câteva zile, a avut loc un atac armat la un liceu din Michigan.

„Crăciun fericit! PS: Moş Crăciun, să ne aduci muniţie”, a scris Thomas Massie, reprezentant din statul Kentucky în camera inferioară a Congresului american, postând pe Twitter această imagine în care apare alături de şase membri ai familiei.

Marţi, 30 noiembrie, a avut loc un atac armat într-un liceu din Michigan, în care un elev şi-a împuşcat mortal patru colegi şi a rănit alţi 7. 

Părinţii atacatorului în vârstă de 15 ani, inculpaţi pentru omucidere involuntară, îi oferiseră anticipat fiului lor un pistol semiautomat Sig Sauer drept cadou de Crăciun.

Astfel, având în vedere contextul, fotografia de familie postată de Thomas Massie a provocat furie, acesta fiind acuzat de insensibilitate. 

„Scandalos!”, a reacţionat politicianul democrat John Yarmuth, în timp ce republicanul Adam Kinzinger, declarând că este în favoarea dreptului de a purta armă, a scris pe Twitter că nu este vorba de „un sprijin pentru dreptul de a deţine şi de a purta armă”, ci de „fetişism”, scrie Hotnews.

Activistul Fred Gutternber, a cărui fiică a fost împuşcată moral în 2018, în timpul atacului de la liceul din Parkland, unul dintre cele mai grave incidente armate în şcoli din SUA şi-a postat propriile „fotografii de familie”.

„Una este ultima fotografie pe care am făcut-o cu Jaime, cealaltă arată locul unde este înmormântată”, a scris el.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite