Un american, fotografiat în biroul lui Nancy Pelosi în cursul asaltului asupra Capitoliului, găsit vinovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un american, care a fost imortalizat cu picioarele pe o masă în biroul preşedintei democrate a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, în cursul asaltului asupra Capitoliului, a fost găsit vinovat luni pentru mai multe crime, notează AFP.

FOTO EPA
FOTO EPA

După o scurtă deliberare, juraţii l-au declarat pe Richard Barnett, 62 de ani, vinovat, printre altele, de interferare într-o procedură oficială, jaf şi pătrundere într-o clădire federală

cu o armă periculoasă (un baston capabil să trimită şocuri electrice).

Pe 6 ianuarie 2021, el a invadat, la fel ca sute de partizani ai fostului preşedinte republican Donald Trump, sediul Congresului în momentul în care aleşii certificau victoria democratului Joe Biden la prezidenţiale.

El a fost fotografiat de AFP în biroul şefei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, cu picioarele pe o mobilă. Poza a făcut înconjurul lumii şi a permis poliţiei să-l aresteze rapid.

Potrivit dosarului acuzării, această susţinător al mişcării conspiraţioniste Qanon i-a lăsat un mesaj jignitor democratei şi a furat un plic pe care ea îl semnase.

În cursul procesului său, el a fost sfidător, susţinând că a fost "împins în interiorul" Capitoliului de către mulţime.

Pedeapsa sa va fi pronunţată în mai. Între timp, el rămâne în arest la domiciliu cu o brăţară electronică.

În doi ani de anchetă, peste 950 de participanţi la acest atac au fost arestaţi şi aproximativ 200 de condamnaţi la închisoare, potrivit AFP.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite