Trump se întâlnește cu Zelenski la New York. Fostul președinte crede că va ajunge „destul de repede” la un acord pentru a pune capăt războiului

0
0
Publicat:

Donald Trump, candidatul republican la Casa Albă, a anunțat că urmează să se întâlnească vineri, 27 septembrie, la New York cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Donald Trump se întâlnește vineri cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski Foto: Arhivă
Donald Trump se întâlnește vineri cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski Foto: Arhivă

„Aşa cum ştiţi, Zelenski a cerut să mă întâlnească. Îl voi întâlni mâine (vineri) dimineaţă, către ora 9:45 (16:45, ora României n.red.) la Trump Tower”, a anunţat Donald Trump într-o alocuţiune de presă.

Și este păcat ce se întâmplă în Ucraina. Atâtea morți, atâtea distrugeri. Este un lucru oribil", a mai adăugat fostul președinte american.

Trump le-a spus reporterilor că va putea ajunge „destul de repede” la un acord între președintele rus Vladimir Putin și Zelensky pentru a pune capăt războiului din Ucraina, deși a refuzat să ofere detalii despre cum ar arăta compromisul. De asemenea, a dat asigurări că nu vrea o „capitulare” a Ucrainei, aşa cum afirmă Kamala Harris, rivala sa democrată la fotoliul de la Casa Albă.

Întâlnirea dintre Trump și Zelenski a făcut obiectul multor speculaţii în cursul acestei săptămâni. Presa americană susține că lui Donald Trump nu i-a plăcut un interviu acordat de către președintele ucrainean revistei „The New Yorker”, în care acesta a declarat că miliardarul „nu ştie cu adevărat cum să oprească acest război”.

Un reporter l-a întrebat pe Trump despre comentariul lui Zelensky, la care fostul președinte a glumit că ar trebui să „anuleze imediat” întânirea. De asemenea, cei doi se vor întâlni la doar câteva zile după ce Trump și-a exprimat îndoiala cu privire la șansele Ucrainei de a câștiga războiul și l-a numit pe Zelensky „cel mai mare vânzător de pe Pământ”, referindu-se la ajutorul de zeci de miliarde de dolari pe care SUA le-au oferit Ucrainei din 2022, potrivit Forbes.

Trump a mai susținut că războiul dintre Ucraina și Rusia „nu s-ar fi întâmplat niciodată” dacă ar fi fost președinte, repetând o afirmație pe care a făcut-o de mai multe ori când a fost întrebat despre acest subiect.

Preşedintele ucrainean s-a aflat joi, 26 septembrie, la Washington, unde s-a întâlnit cu omologul său Joe Biden şi cu rivala lui Donald Trump în alegerile de la 5 noiembrie, vicepreşedinta Kamala Harris.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite