Trump pune tunurile pe fostul său avocat personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Cohen, avocatul personal al lui Donald Trump
Michael Cohen, avocatul personal al lui Donald Trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, l-a acuzat pe fostul său avocat Michael Cohen că minte sub presiunea urmăririi penale, spunând ”poveşti” legate de faptul că el ar fi încercat să cumpere tăcerea a două actriţe care au susţinut că au avut relaţii intime cu acesta în campania din 2016, informează Associated Press.

 Într-un mesaj postat pe Twitter miercuri, Trump l-a acuzat pe Cohen că spune ”poveşti pentru a ajunge la un acord” cu procurorii federali.

Cohen a pledat marţi vinovat pentru opt acuzaţii, inclusiv încălcări ale legilor de finanţare a campaniilor electorale, pe care a spus că le-a desfăşurat în colaborare cu Trump.

În spatele uşilor închise, Trump şi-a exprimat îngrijorarea şi frustrarea că un om familiar cu relaţiile sale politice, personale şi de afaceri pentru mai mult de un deceniu s-a întors împotriva lui.

Preşedintele american a declarat miercuri că a aflat despre plăţile făcute de fostul său avocat Michael Cohen către două femei pentru a păstra tăcerea abia după ce acestea au fost făcute, iar banii au provenit de la el, nu din fondul de campanie, relatează Reuters.

 Fostul avocat al preşedintelui american a plătit două femei care susţineau că au avut o aventură cu Donald Trump pentru a păstra tăcerea.

„Am aflat ulterior. Banii nu au fost luaţi din fondul pentru campania electorală, au fost de la mine”, a declarat preşedintele american într-un interviu pentru postul de televiziune Fox News.

„Prima întrebare pe care mi-am pus-o când am auzit despre situaţia aceasta a fost dacă banii au provenit din fondul de campanie, deoarece acest lucru ar fi fost periculos. Banii nu au provenit din campanie, este un lucru mare”, a adăugat preşedintele.

 „Nu este nici măcar o încălcare a legilor campaniei electorale”, a menţionat Trump.

Conform declaraţiei lui Cohen făcută în faţa unui juriu din Manhattan, Donald Trump l-a pus să aranjeze plăţile pentru a influenţa rezultatul alegerilor electorale din anul 2016.

Michael Cohen a pledat vinovat pentru opt capete de acuzare, printre care evaziune fiscală, fraudă bancară şi încălcarea unor legi privind finanţarea campaniei electorale.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite