Sute de adepţi QAnon s-au adunat în Dallas pentru a-l aştepta pe John F. Kennedy să vină şi să-l proclame preşedinte pe Donald Trump VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Captură Video
Foto Captură Video

Sute de adepţi ai QAnon din SUA s-au adunat, miercuri, în Dallas, convinşi că fostul preşedinte John F. Kennedy, asasinat în 1963, şi fiul său care a murit în 1999, îşi vor face apariţia şi îl vor proclama preşedinte pe Donald Trump.

Conspiraţioniştii erau convinşi că fostul preşedinte şi fiul său urmau să anunţe reînvestirea în funcţie a lui Donald Trump şi că JFK Jr. urma să devină vicepreşedintele lui Trump. 

Susţinătorii acestei mişcări conspiraţioniste spun că actualul guvern din SUA este ilegal din anul 1871, atunci fiind transformat în corporaţie şi că „ultimul preşedinte al republicii a fost Ulysses S. Grant”.  

Noua conspiraţie vine în continuarea unor teorii mai vechi care au apărut constant în lunile care au urmat înfrângerii lui Trump în alegerile din 2020.

Dacă, iniţial, conspiraţioniştii susţineau doar că „alegerile din 2020 au fost fraudate”, pe parcurs, ei au devenit tot mai rupţi de realitate, susţinând apoi că „Donald Trump a marcat buletinele de vot pentru a-i demasca pe democraţi”, sau că Trump se ascunde dar că „va reveni la putere în martie 2021”. Când martie 2021 a trecut, iar „profeţia” nu s-a împlinit, conspiraţioniştii au ales o nouă dată - „august 2021”, scrie Digi24.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite