SUA vor începe instruirea piloţilor ucraineni pe avioane F-16 în octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SUA vor începe instruirea piloţilor ucraineni pe avioanele de vânătoare F-16 pe teritoriu american începând din octombrie, potrivit EFE, preluat de Agerpres.

Trei țări europene vor trimite avioane F-16 Ucrainei FOTO ARHIVĂ
Trei țări europene vor trimite avioane F-16 Ucrainei FOTO ARHIVĂ

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder, a anunțat joi într-o conferinţă de presă că piloţii ucraineni vor urma mai întâi cursuri de engleză, în septembrie, iar luna următoare, în octombrie, vor începe antrenamentele propriu-zise la baza Morris, a Gărzii Naţionale din Tucson (Arizona, SUA).

Ryder a evitat să precizeze câţi militari ucraineni vor primi această pregătire.

Cursurile de engleză vor fi ţinute la baza forţelor aeriene americane din Lackland, San Antonio (Texas).

Ryer a amintit că Danemarca şi Olanda au confirmat că vor livra Ucrainei avioane F-16 şi că SUA menţin un contact "strâns" cu aceste ţări şi cu alţi aliaţi pentru a se asigura că pregătirea SUA completează eforturile altor parteneri din coaliţia care sprijină Kievul.

Statele Unite au dat asigurări Danemarcei şi Olandei că vor accelera aprobările necesare pentru a asigura livrarea avioanelor de vânătoare F-16 în Ucraina odată ce antrenamentul condus de ambele ţări va fi finalizat.

Danemarca a anunțat marți începerea instruirii unui grup de piloți ucraineni în această țară.

În iulie, ministrul apărării danez Troels Lund Poulsen a anunţat că ampla coaliţie formată din 11 ţări aliate care participă la pregătirea piloţilor ucraineni pe avioane F-16 îşi va începe instrucţia militară în august.

Olanda, la rândul ei, a confirmat că centrul de instruire va fi instalat în România.

Norvegia a anunțat joi că va dona avioane de luptă F-16 Ucrainei pentru lupta acesteia împotriva invaziei Rusiei.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite