SUA şi Canada introduc controale medicale în aeroporturi  pentru pasagerii veniţi din vestul Africii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 3.900 de persoane au murit în epidemia Ebola izbucnită în martie
Peste 3.900 de persoane au murit în epidemia Ebola izbucnită în martie

Pasagerii veniţi din Africa de Vest, afectată de epidemia de Ebola, vor fi supuşi unor controale mai stricte pe aeroporturile din Canada, a anunţat miercuri ministrul canadian al Sănătăţii, Rona Ambrose, citată de AFP.

Ambrose a subliniat că "nivelul de pregătire al Canadei este destul de ridicat" şi că pasagerii veniţi din vestul Africii trebuie să răspundă la întrebări privind starea lor de sănătate şi riscul de expunere la virus.

"Guvernul va lua măsuri suplimentare care vor viza verificarea temperaturii corporale a călătorilor" din Africa de Vest", a adăugat ea. Anterior, autorităţile americane au adoptat măsuri similare, după decesul, într-un spital din Texas, al unui pacient liberian bolnav de Ebola.

Măsuri speciale pentru consultarea pasagerilor veniţi din vestul Africii vor fi implementate în cinci aeroporturi din Statele Unite, pentru contracararea epidemiei de Ebola, au anunţat autorităţile federale americane, citate de ziarul The New York Times.

Controalele speciale vor fi instituite la Aeroportul J.F. Kennedy din New York, în Aeroportul Dulles din Washington DC, Newark International (New Jersey), precum şi pe aeroporturi din Atlanta şi Chicago.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite