Statele Unite se aşteaptă la un val de vizitatori internaţionali după ridicarea restricţiilor de călătorie legate de Covid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO aljazeera.com
FOTO aljazeera.com

Statele Unite se aşteaptă luni la un val de vizitatori internaţionali după ridicarea restricţiilor de călătorie legate de Covid-19 pentru o mare parte a populaţiei lumii, impuse pentru prima dată la începutul anului 2020, transmite Reuters.

United Airlines se aşteaptă luni ca  numărul pasagerilor internaţionali să fie cu aproximativ 50% mai mulţi, faţă de ziua de luni trecută, când a avut aproximativ 20.000.

Şi directorul general al Delta Air Lines, Ed Bastian, a avertizat că călătorii ar trebui să fie pregătiţi pentru cozi lungi.

"Va fi puţin mai dificil la început. Vă asigur că vor fi cozi, din păcate", a spus Bastian, adăugând că "o vom rezolva".

Delta a declarat că în cele şase săptămâni de când a fost anunţată redeschiderea SUA că a înregistrat o creştere cu 450% a rezervărilor internaţionale la punctele de vânzare, faţă de o prioadă de şase săptămâni anterioare anunţului.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Kevin Munoz, a declarat pe Twitter: ”Deoarece ne aşteptăm la o cerere mare atunci când SUA vor ridica restricţiile de călătorii aeriene şi terestre de luni, luăm măsuri semnificative pentru a fi pregătiţi, prin asigurarea de resurse suplimentare”.

Administraţia Biden a avut mai mai multe discuţii cu companiile aeriene americane pentru a se pregăti pentru afluxul de călători suplimentari care vor începe să sosească pe aeroporturile americane şi a avertizat călătorii care traversează din Canada şi Mexic pe uscat sau cu feribotul să fie pregătiţi pentru aşteptări mai lungi începând de luni.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite