Statele Unite deblochează 26 de milioane de dolari pentru refugiaţii rohingya

0
Publicat:

Statele Unite au anunţat marţi că vor oferi asistenţă umanitară în valoare de 26 de milioane de dolari refugiaţilor rohingya din Bangladesh şi din regiune, transmite AFP.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

"Această nouă finanţare va permite partenerilor noştri din domeniul umanitar să continue să salveze vieţi şi să ofere asistenţă comunităţilor afectate de pe ambele părţi ale graniţei din Myanmar şi Bangladesh", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

El a subliniat că acest nou ajutor duce la 2,1 miliarde de dolari asistenţa umanitară totală pe care Statele Unite au oferit-o refugiaţilor rohingya din august 2017.

Se estimează că un milion de rohingya trăiesc în tabere supraaglomerate în Bangladesh, după ce au fugit de persecuţia din Myanmar împotriva acestei comunităţi musulmane, declanşând una dintre cele mai grave crize umanitare de pe glob. Aceşti refugiaţi trăiesc în condiţii precare şi depind de ajutorul internaţional.

Programul Alimentar Mondial al Naţiunilor Unite (PAM) a anunţat recent o reducere a raţiilor alimentare în martie din cauza lipsei de finanţare.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite