Statele Unite au anunțat rănirea a 21 de soldați în Irak și Siria după atacurile militanților din 17-18 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Patrick Ryder, a declarat că 17 militari americani au fost răniți la baza al-Tanf, iar 4 militari au fost răniți la baza Ain al-Assad.

Baza militară al Tanf. Foto: Arhiva Adevărul
Baza militară al Tanf. Foto: Arhiva Adevărul

21 de soldați americani au fost răniți ușor în Irak și Siria în perioada 17-18 octombrie, ca urmare a atacurilor insurgenților. Informația a fost anunțată la o conferință de presă de către Patrick Ryder, secretarul de presă al Pentagonului.

"Între 17 și 18 octombrie, 21 de militari au fost răniți ușor în urma atacurilor cu drone asupra bazei aeriene Ain al-Assad din Irak și a bazei Al-Tanf din Siria. Toți au revenit la serviciu", a indicat el.

Potrivit acestuia, 17 militari americani au fost răniți la baza al-Tanf și 4 militari la baza Ain al-Assad. 

De asemenea, luptători din grupările armate șiite aparținând Rezistenței Islamice din Irak au atacat după-amiaza o bază militară americană la nord de centrul administrativ Erbil (la 425 km de Bagdad).

După cum a declarat un purtător de cuvânt al mișcării, pentru portalul Shafaq News, „toate țintele terestre au fost lovite ca urmare a loviturilor efectuate de două drone”.

Anterior, luptătorii din grupurile șiite au cerut Statelor Unite să-și retragă trupele din Irak și din alte țări din Orientul Mijlociu. Reprezentantul Rezistenței Islamice din Irak, Jaafar al-Husseini, a spus că „trupele americane trebuie să părăsească imediat regiunea, altfel bazele lor vor fi atacate constant”. Potrivit acestuia, „unitățile mujahideen au acționat de partea fraților palestinieni din Fâșia Gaza și și-au îndreptat atacurile asupra bazelor americane pentru a le oferi sprijin”.

Joi, luptători șiiți care operează în estul Siriei au tras cu rachete asupra unei baze americane din al-Shaddadi, în sudul provinciei Hasakah. Nu existau informații despre victime în rândul personalului militar american. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite