Şeful diplomaţiei americane, spitalizat la Geneva după ce a căzut cu bicicleta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretarul de stat american John Kerry, mare amator de mers pe bicicletă
Secretarul de stat american John Kerry, mare amator de mers pe bicicletă

Secretarul de stat american John Kerry a fost spitalizat, duminică, la Geneva, Elveţia, în urma unui accident de bicicletă în Franţa.  Şeful diplomaţiei SUA şi-a fracturat femurul drept în urma căzăturii şi şi-a anulat restul unui turneu în patru ţări, relatează Associated Press.

Şeful diplomaţiei americane, John Kerry, în vârstă de  71, a avut un accident de bicicletă duminică la graniţa franco-elveţiană, în Haute-Savoie şi a fost internat într-un spital din Geneva, fiind  într-o stare „stabilă“. El are cel mai probabil o accidentare la un picior, potrivit Departamentului de Stat, citat de l'express.
 

Secretarul de Stat american John Kerry şi-a fracturat femurul drept după ce a căzut cu bicicleta şi şi-a anulat restul unui turneu în patru ţări, relatează Associated Press.

Kerry plănuieşte acum să revină în Statele Unite duminică, după ce o radiografie la un spital din Elveţia a confirmat că şi-a fracturat femurul drept.

El urmează să primească îngrijiri la Boston.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, John Kirby, a anunţat că secretarul urmează să fie tratat de acelaşi medic care l-a operat anterior.

Kirby a declarat că Kerry se află într-o situaţie stabilă, nu şi-a pierdut cunoştinţa şi că rana nu-i pune viaţa în pericol.

Accidentul a avut loc în jurul orei locale 09:40 în apropierea oraşului Scionzier, Haute-Savoie (centru-est), iar John Kerry a fost transportat cu elicopterul la spitalul universitar din Geneva unde a fost examinat. Ministrul american nu şi-a „ pierdut cunoştinţa“, a precizat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat John Kirby.

A căzut într-o curbă

Diplomatul, care nu a fost la faţa locului, a declarat că John Kerry a căzut la o curbă în apropierea oraşului francez Scionzier aflat la aproximativ patruzeci minute de la Geneva. Nici un alt vehicul nu a fost implicat în accident.

John Kerry, care va împlini 72 ani în decembrie, este un sportiv activ şi merge adesea pe bicicletă chiar şi când se află în turneee peste hotare. În general îşi ia cu el propria bicicleta, ba chiar în martie, în timpul negocierilor internaţionale cu privire la programul nuclear al Iranului, şi-a reparat-o într-un magazin din apropiere de Lausanne.

Secretarul de Stat american se afla la Geneva de vineri pentru discuţii cu omologul său iranian Mohammad Javad Zarif, tot asupra programului nuclear al Teheranului şi ar fi trebuit să meargă la Madrid, duminică.

Din capitala spaniolă, John Kerry urma să se deplaseze la Paris luni seara pentru reuniunea de marţi a coaliţiei internaţionale împotriva grupului jihadist Stat Islamic.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite