Sebastian Gorka, asistentul de origine maghiară al lui Trump, are legături cu Jobbik

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pre;edintele SUA, Donald Trump şi Sebastan Gorka
Pre;edintele SUA, Donald Trump şi Sebastan Gorka

Sebastian Gorka asistent adjunct al preşedintelui SUA Donald Trump are legături cu Jobbik,  partidul de extremă-dreapta din Ungaria, potrivit unui raport publicat în presa evreiască, preluată de FP.

Sebastian  Gorka  este cetăţean american naturalizat, născut în Regatul Unit din părinţi maghiari. Şi-a făcut intrarea în viaţa publică ungară în urma atentatelor teroriste din SUA din 11 septembrie  2001, când a apărut de mai multe ori la televiziunea maghiară, ca expert pe probleme de securitate.

A lucrat ca editor al site-ului conservator Breitbart şi a fost  acuzat de infracţiune anul trecut, când a încercat să se urce cu un pistol într-un avion.  Şi strategul şef al lui Trump ,Steve Bannon, a fost preşedinte executiv al site-ului conservator Breitbart News.

 El a mai fost  consilier al prim-ministrului ungar Viktor Orban şi a mai lucrat, de asemenea, la Ministerul ungar al Apărării în timpul premierului József Antall, primul şef de guvern al Ungariei după căderea comunismului.

După ce şi-a luat fucţia în primire, Gorka a apărut la Fox News pentru a apăra controversatul ordin anti-imigraţie dat de preşedintele Trump care împiedică intrarea în Statele Unite a cetăţenilor din şapte state cu populaţie majoritar musulmană. 

După a încetat să mai lucreze pentru Viktor Orbán şi Fidesz, în 2006, Gorka a încercat pentru scurt timp să-şi întemeieze propriul său partid, alternativă la formaţiunile de dreapta din Ungaria, numit Noua Coaliţie Democratică, dar fără prea mult succes. Într-un interviu acordat ziarului maghiar Magyar Nemzet, Gorka a spus că în prezent nu are nici un fel de relaţii politice sau contracte de consultanţă în Ungaria, ci doar „ relaţii personale“.

În 2006,  Gorka a avut legături cu un grup numit Comitetul Naţional Maghiar. Unul dintre membrii grupului este Laszlo Toroczkai. Toroczkai este în prezent vice-preşedinte al Jobbik. De asemenea, în 2007, Gorka a format propriul partid politic – Noua Coaliţia Democratică - cu alţi trei politicieni, dintre care doi au fost membri ai Jobbik.

Alianţa Tinerilor de Dreapta—Mişcarea pentru o Ungarie mai bună, Jobbik,  este un partid politic ungar care susţine că apărără identitatea naţională, creştinismul şi, familia şi promovează  autoritarismului. Partid eurosceptic şi antiimigraţie, oponenţiii săi îl califică drept xenofob, această xenofobie fiind îndreptată mai ales contra ţiganilor şi contra evreilor. Jobbik Este braţul politic al miliţiei paramilitare Garda Maghiară.

Gorka a declarat că nu a ştiut că co-fondatorii partidului au avut legături de extrema-dreapta, la fel cum a spus şi că nu ştia că publicaţia maghiară  Demokrata, pentru care a scris în 2006 şi 2007, este condus de un editor, care este considerat antisemit.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite