Seattle: dronă suspectată că spionează oamenii aflaţi în casele lor

0
0
Dronă FOTO Reuters
Dronă FOTO Reuters

Poliţia din Seattle a declarat că investighează cazul unei femei acuză că a fost spionată de la fereastra apartamentului ei de către o dronă neidentificată.Problema dronelor este un subiect controversat în Seattle, oraş unde autorităţile locale au fost nevoite să anuleze promisiunea de a echipa poliţia cu drone, din cauza protestelor cetăţenilor.

Ofiţeri din cadrul Poliţiei din Seattle au fost chemaţi duminică dimineaţa la un complex de apartamente din centrul oraşului Seattle, la cererea unei femei care a raportat prezenţa suspectă a unei drone care zbura în apropiere de apartamentul acesteia, relatează postul american Fox News pe pagina sa online.

Spusele femeii au fost confirmate şi de declaraţiile unui angajat din cadrul complexului de locuinţe, care a relatat că a observat la rândul lui obiectul zburător nemanevrat de om şi că a ieşit în afara clădirii pentru a o urmări. El a identificat doi bărbaţi care controlau drona, însă cei doi suspecţi au părăsit locul înainte de sosirea poliţiştilor.

În continuare, autorităţile au dat asigurări că încearcă să obţină înregistrări video ale celor doi necunoscuţi, de la camerele de supraveghere ale clădirilor din jur.

Dezbaterea locală cu privire la utilizarea dronelor pare să fie departe de a se încheia în Seattle. Anul trecut, fostul primar Mike McGinn a ordonat poliţiei să anuleze pregătirile de echipare cu drone, după ce rezidenţii s-au opus cu vehemenţă.

 

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite