FOTO Drone, plante şi maşini inteligente în România - parteneriat între Parrot şi Falcon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Falcon, producător în domeniilor accesorilor auto şi Parrot, firma franceză cunoscută pentru dronele sale au anunţat cel mai recent parteneriat în domeniul dispozitivelor hands-free.

Cu această ocazie Parrot aduce pe piaţa din România o unitate hands-free auto care are sistem de operare Android - Asteroid Smart. De asemenea, portalul Asteroid Market va avea cele mai folosite aplicaţii ale momentului, personalizate pentru folosirea la volan - navigaţie, muzică, asistenţă la condus şi entertainment.

Emeric Langelier, directorul de vânzări de la Parrot pe Europa de Est a vorbit despre cifrele companiei, care are o cifră de afaceri de 280 de milioane de euro şi are 150 de angajaţi.

Produse prezentate la eveniment

Parrot a adus la acest eveniment mai multe produse din portofoliul propriu. De la AR Drone la căştile Zik, lansate în parteneriat cu Lou Reed.

Asteroid Smart - asistent de conectare la smartphone pentru maşină

Parrot Asteroid Smart e un device care se montează pe bordul unei maşini şi poate înlocui GPS-ul, dar se poate conecta şi la telefoane Android şi iOS. De asemenea, are un magazin de aplicaţii specifice. Sistemul de operare e Android 2.3 Gingerbread.

Ce fel de aplicaţii pot fi instalate? Waze, GPS sau Google Maps pot fi integrate pentru un GPS inteligent. De asemenea, avem acces la aplicaţii sociale cum ar fi Facebook şi alte reţele sociale.

Controlul vocal poate fi activat cu ajutorul unui device suplimentar ce poate fi pus pe bord sau parbriz. Înlocuieşte nevoia de a interacţiona direct cu telefonul la volan. Pentru muzică este conectat la Deezer, TuneIn sau Spotify.

image

Căşti wireless conectate la telefon

Căştile Zik sunt wireless şi se conectează la dispozitivele smart cu ajutorul tehnologiei Bluetooth, NFC sau prin aplicaţia specifică ce poate fi instalată pe iOS, Android sau Windows Phone.

Ce au căştile Zik special? Putem răspunde la apel apăsând marginile tactile ale lor şi putem distribui muzică doar atingând telefonul de ele, cu ajutorul NFC. Căştile costă 400 de dolari pe magazinele online din SUA.

image

Flower Power - “recolte” inteligente

Flower Power este un alt produs al Parrot care monitorizează wireless … florile. Adică are mai mulţi senzori care analizează temperatura aerului, cantitatea de lumină, dar şi caracteristicile solului. Dispozitivul este conectat la baza de date Parrot, cu peste 7.000 de plante, pentru a trimite notificări pe smartphone în caz că parametri în care creşte planta nu sunt cei mai potriviţi. Senzorul costă 60 de dolari.

image

Drona cu autonomie mai mare

Evident, la eveniment a fost prezentă şi drona AR Drone Power Edition, care are două baterii incorporate şi oferă o autonomie de zbor mai mare, de 36 de minute. Drona cu autonomie mai mare costă 370 de dolari.

Potrivit Parrot, până la finalul anului vor fi lansate în România şi Jumping Sumo, un robot inteligent care poate sări 80 de centimetri în aer şi poate să se răsucească, dar şi drona miniaturală MiniDrone. 

image
Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri