Şase zile de doliu în SUA după atacul armat de la premiera ultimului film din seria „Batman” 

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    Barack Obama a transmis condoleanţe familiilor lovite de tragedie FOTO: Mediafax
Barack Obama a transmis condoleanţe familiilor lovite de tragedie FOTO: Mediafax

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a declarat că este şocat de atacul atroce şi „tragic” care a avut loc ieri în oraşul Aurora, statul Colorado, când un bărbat înarmat a intrat într-o sală de cinema şi a deschis focul, omorând 14 oameni şi rănind 50. 

"Michele (Obama – n.r.) şi eu suntem şocaţi şi întristaţi de atacul atroce şi tragic din Colorado. Administraţia mea va face tot ce îi stă în putere pentru a-i sprijini pe localnicii din Aurora în acest moment extraordinar de greu", a afirmat Obama.

"Promitem că cei responsabili vor da socoteală în faţa justiţiei, vom asigura securitatea compatrioţilor noştri şi vom acorda îngrijiri răniţilor. După cum procedăm în momente sumbre şi dificile, va trebui să ne reunim ca o mare familie americană. Trebuie să ne gândim cu toţii la locuitorii din Aurora şi să ne rugăm pentru ei, în timp ce ei trebuie să facă faţă pierderii prărinţilor, prietenilor şi vecinilor şi trebuie să fim solidari cu ei în orele şi zilele dificile care vor urma", a conchis Obama.

Adversarul său republican la alegeri, Mitt Romney, s-a declarat la rândul său "profund întristat de vestea atacului lipsit de sens. Ne rugăm pentru rudele şi prietenii victimelor în acest moment de traumă şi mare durere. Sperăm că persoana responsabilă pentru aceste crime odioase va da în curând socoteală în faţa justiţiei", a mai spus Romney.

Autorităţile americane au anunţat că vor coborî drapelul în bernă timp de şase zile pentru a comemora acest eveniment tragic. Poliţiştii l-au prins imediat după atac pe autor: James Holmes, un bărbat care ar fi bănuit că ar avea probleme psihice. El a intrat în sala de cinematograf în timpul premierei ultimului film din franciza Batman: „The Dark Knight Rises”. Potrivit presei internaţionale, Holmes ar fi copiat o scenă pe care ar fi citit-o într-o serie de benzi desenate despre Batman şi se credea adversarul acestuia, Joker.

aurora masacru

Este cel mai grav atac armat din interiorul Statelor Unite ale Americii din ultimii 12 ani. Ultimul eveniment de această magnitudine s-a întâmplat tot în statul Colorado, la liceul Columbine. Atunci, doi studenţi, Eric Harris şi Dylan Klebold au intrat cu mitraliere şi au început să-şi împuşte colegii. 12 elevi şi un profesor au fost omorâţi, iar cei doi atacatori s-au sinucis.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite