Revoltă la New York. Mii de oameni s-au luat la bătaie pentru cadouri oferite de un influencer FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Influencerul și youtuberul Kai Cenat se confruntă cu acuzații de instigare la revoltă și adunare ilegală după ce mii de persoane s-au adunat în Union Square din New York pentru un „giveaway”. Zeci de persoane au fost arestate, iar mai mulți polițiști s-au ales cu răni, relatează CNN.

Tânărul, în vârstă de 21 de ani, se bucură de un succes uriaș pe rețelele de socializare, având peste 4 milioane de urmăritori pe YouTube, peste 5 milioane pe Instagram și 6,5 milioane pe Twitch. Totul a început de la anunțul de miercuri al influencerului pe Twitch. Acesta le-a transmis urmăritorilor săi că vineri, la ora 16.00, are loc un „giveaway” cu o mulțime de premii spectaculoase în parcul Union Square.  

Kai Cenat a afirmat că dăruiește gratis computere, Play Station 5, microfoane, tastaturi, camere web, scaune de gaming, căști și carduri cadou. Toate acestea fiind transportate la locul de întâlnire cu un camion.

Pentru a intra în posesia premiilor, participanții trebuiau să răspundă corect la „întrebări aleatorii” referitoare la YouTube și streaming. „Dacă răspunzi corect, bum, primești un PS5, pur și simplu", a spus el miercuri. 

Simt că New York-ul chiar merită", a mai afirmat Cenat. 

Șeful poliției din New York, Jeffrey Maddrey, a transmis în una din cele două conferințe de presă de vineri că lumea a început să se strângă în parc în jurul orei 15.00. „În scurt timp, parcul și străzile din jur au fost invadate de oameni, împiedicând traficul auto și pietonal", a declarat Maddrey. 

Au ajuns să se strângă de la 300 de copii, la câteva mii de copii în câteva minute", a mai adăugat el la cea de-a doua conferință de presă. 

„Acte de violență față de poliție și public”

Confruntându-se cu o aglomerație de nedescris, poliția din New York a fost nevoită să aplice un răspuns de „Nivel 4”, cel mai înalt nivel de intervenție în caz de dezastre. Însă, apoi, departamentul a transmis că a decis să instituie intervenția de „Nivel 2" pentru a gestiona mulțimea și a elibera zona. 

Conform șefului poliției din New York, pe măsură ce oamenii se tot adunau, „indivizii din parc au început să comită acte de violență față de poliție și public”. În plus, Maddrey a mai adăugat că unele persoane ar fi folosit obiecte de pe un șantier din vecinătate. 

Erau oameni care se plimbau cu lopeți, topoare și alte unelte", a declarat el. „Indivizii aprindeau, de asemenea, artificii, le aruncau spre poliție, și chiar unii spre alții", a ținut să mai precizeze Maddrey. 

Influencerul a fost escortat de poliție din „motive de siguranță”, a mai spus Maddrey. Totodată, Cenat nu a sesizat poliția în privința adunării și nici nu a obținut o autorizație.  

Mai mulți polițiști s-au ales cu răni, iar „destul de multe” persoane au fost arestate în vreme ce oamenii legii încercau să disperseze mulțimea. Mai mult decât atât, nici Maddrey nu a scăpat de furia oamenilor: „Am fost în mijlocul mulțimii, am fost lovit cu mai multe obiecte". 

Doar câțiva părinți au venit în parc pentru a-și căuta copiii, însă Maddrey a mărturisit că și-ar fi dorit să fi venit mai mulți pentru a ajuta la împrăștierea oamenilor. 

65 de persoane au fost arestate, inclusiv 30 de minori, conform lui Maddrey. 

Nu suntem împotriva tinerilor care se distrează, nu suntem împotriva tinerilor care se adună", a declarat Maddrey. „Dar nu se poate ajunge la așa ceva. Mulți oameni au fost răniți astăzi", a mai spus el. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite