Proiecţii media: Trump câştigă Carolina de Nord, Biden e victorios în Georgia. Scorul final la Colegiul Electoral: 306-232 pentru candidatul democrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joe Biden îva păstra statul Georgia după renumărarea voturilor, conform presei americane, FOTO Getty Images
Joe Biden îva păstra statul Georgia după renumărarea voturilor, conform presei americane, FOTO Getty Images

Rezultatele din ultimele state pentru care nu fusese încă stabilit un învingător în alegerile prezidenţiale americane din 2020, conform proiecţiilor media, au fost adjudecate: Carolina de Nord a fost câştigată de Donald Trump, iar Georgia îi va reveni lui Joe Biden.

Dacă proiecţiile media vor fi confirmate după renumărările ce vor avea loc în câteva dintre state, scorul final în Colegiul Electoral va fi de 306-232 pentru Joe Biden, preşedintele ales al Statelor Unite.

Conform ultimelor proiecţii ale CNN, Joe Biden îşi măreşte avansul în Colegiul Electoral la 306, mai mult decât suficient pentru a deveni următorul preşedinte al Statelor Unite. Scorul final preşedintelui în exerciţiu, Donald Trump, este de 232 de voturi. Joe Biden a fost declarat câştigător, conform proiecţiilor şi în Arizona, asigurându-i acestuia cele 11 voturi ale sale în Colegiul Electoral. 

Este pentru prima oară când democraţii câştigă Georgia de la alegerile prezidenţiale din 1992, iar Arizona nu a mai fost câştigată de un candidat democrat la alegerile prezidenţiale din 1996. 

Pentru rezultatele finale oficiale mai este, însă, de aşteptat. Georgia, unul dintre statele americane în care cursa prezidenţială a fost deosebit de strânsă, va efectua o renumărare manuală a tuturor voturilor de la alegerile din 3 noiembrie.Diferenţa cu care candidatul democrat, Joe Biden, a câştigat alegerile în acest stat conform primei numărări a fost de sub 0,5%, 14.111 de voturi. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite