Primul american diagnosticat în SUA cu Ebola a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duncat a fost diagnosticat la 30 septembrie, stârnind panică în SUA
Duncat a fost diagnosticat la 30 septembrie, stârnind panică în SUA

Thomas Eric Duncan, un bărbat în vârstă de 42 de ani, a murit la spitalul din Dallas, Texas, în care era internat. Duncan a fost primul american care a fost diagnosticat cu Ebola pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

„Anunţăm cu profundă tristeţe decesul pacientului Thomas Eric Duncan”, a declarat un purtător de cuvânt al instituţiei medicale. „Domnul Duncan a decedat din cauza unei boli foarte grave, Ebola, împotriva căreia a luptat în mod curajos”, adaugă oficialul medical.

Thomas Eric Duncan, un bărbat în vârstă de 42 de ani, a murit la spitalul din Dallas, Texas, în care era internat. De originie liberian, Duncan a fost primul american care a fost diagnosticat cu Ebola pe teritoriul Statelor Unite ale Americii şi primise mai multe tratamente experimentale care au fost eficiente în alte cazuri. El s-a întors pe 19 septembrie în SUA din Liberia şi a fost diagnosticat pe 30 septembrie.

De la acest caz a pornit o adevărată isterie în SUA, fiind prima persoană cu Ebola care a umblat liberă zile întregi. Membrii familiei şi vecinii lui Duncan s-au plâns chiar că restaurantele şi magazinele din zonă refuză să-i mai primească.

SUA au repatriat până acum trei cetăţeni infectaţi în Africa: doi doctori americani care au contractat virusul în Liberia au fost trataţi cu succes în Texas, iar un cameraman al postului NBC News, infectat tot în Liberia, a fost dus acum trei zile în Nebraska, unde se află în continuare în stare critică. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite