Primei-doamne Jill Biden i s-au extirpat două leziuni canceroase

0
Publicat:

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, a suferit o operație de indepărtare a două leziuni canceroase.

FOTO EPA EFE
FOTO EPA EFE

Biroul primei doamne a anunțat în urmă cu câteva zile că medicii i-au descoperit o leziune în urma unui screening de rutină pentru depistarea cancerului de piele. 

Dr. Kevin O'Connor a afirmat că examinările au arătat că leziunea aflată deasupra ochiului drept și cea descoperită pe piept au fost confirmate ca fiind carcinom bazocelular. 

Carcinonmul bazocelular este cea mai vindecabilă formă de cancer de piele deoarece are o creștere lentă, ce se limitează de regulă la suprafața pielii. Astfel, medicii îl pot îndepărta de cele mai multe ori în întregime printr-o incizie superficială, relatează news.ro

Soții Biden au ajuns la centrul medical Walter Reed National Military Medical Center cu un elicopter, miercuri dimineață. Prima doamnă, în vârstă de 71 de ani, a fost supusă procedurii ambulatorii cunsocută sub numele de „operaţie Mohs”. Această procedură presupune tăierea unor straturi subțiri de piele și examinarea acestora pentru a detecta semnele de cancer. Se îndepărtează câte un strat până când nu mai există semne de cancer. 

Recomandarea medicilor a fost îndepărtarea leziunilor din extrem precauție, potrivit memoriului lui Dr. Kevin O'Connor.

Intervenția a decurs conform planului, Dr. Kevin O'Connor spunând că prima doamnă "prezintă unele umflături faciale şi echimoze, dar are un moral bun şi se simte bine".

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite