Polițiști găsiţi vinovați pentru uciderea a 17 migranți la granița dintre Mexic și SUA. Victimele au fost împușcate și arse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulți ofiţeri de poliţie au fost găsiţi vinovaţi joi de uciderea în 2021 a 17 migranţi din America Centrală, care au fost împuşcaţi şi apoi arşi la graniţa cu Statele Unite, a anunţat procuratura statului Tamaulipas din Mexic, relatează AFP.

Migranți la granița dintre Mexic și SUA FOTO Shutterstock
Migranți la granița dintre Mexic și SUA FOTO Shutterstock

Procuratura a obţinut condamnarea a 11 poliţişti pentru omor, iar un altul a fost condamnat pentru abuz în serviciu, se arată într-un comunicat.

După un proces care a durat peste trei luni, judecătorul Patricio Lugo Jaramillo a adunat suficiente probe împotriva foştilor poliţişti, ale căror condamnări, care vor fi pronunţate în zilele următoare, ar putea ajunge până la 50 de ani de închisoare.

La 23 ianuarie 2021, procuratura din Tamaulipas a anunţat descoperirea într-o camionetă incendiată a rămăşiţelor carbonizate a 19 persoane, dintre care majoritatea erau migranţi din Guatemala care încercau să intre ilegal în Statele Unite prin Mexic.

Victimele "au fost împuşcate şi ulterior arse", potrivit comunicatului.

Dintre cele 19 victime, rămăşiţele a doi mexicani au fost identificate ca fiind cele ale unor contrabandişti care i-au condus pe migranţi la graniţa cu Statele Unite, potrivit autorităţilor.   

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite