Obama consideră "dezgustătoare" declaraţiile obscene şi degradante faţă de femei ale lui Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:
obama trump

Preşedintele american Barack Obama a catalogat drept "dezgustătoare" declaraţiile pe care Donald Trump le face într-o înregistrare video din 2005 şi care pot fi considerate "agresiune sexuală", a declarat marţi un purtător de cuvânt al Casei Albe, relatează AFP.

Comentariile prinse în înregistrare, care au aruncat Partidul Republicat în haos, au însemnat o susţinere a comportamentului criminal, a declarat secretarul de presă de la Casa Albă Josh Earnest.

"Ca restul americanilor, preşedintele a considerat (înregistrarea) video dezgustătoare", a declarat  Earnest reporterilor. ”Cred că a fost o declaraţie destul de clară a oamenilor că aceste comentarii constituie agresiune sexuală”, a mai spus el, adăugând că este necesar ca ele să fie ”condamnate dur”.

Vineri, o înregistrare din 2005 în care Donald Trump discuta despre femei într-un mod libidinos şi în termeni agresivi sexual, în timpul unei pauze dintre filmările emisiunii Access Hollywood, a fost obţinută şi publicată de The Washington Post. 

Consecinţele au fost imediate şi severe: mai mulţi republicani de rang înalt şi-au retras susţinerea faţă de Trump, iar mulţi au cerut candidatului să se retragă din cursa pentru preşedinţie. Trump i-a criticat, însă, pe acei republicani care i-au retras susţinerea, atacându-i pe reţelele de socializare.

Această înregistrare a lovit dur şi în campania candidatului republican, care a pierdut puncte importante în sondaje cu aproximativ o lună înainte de alegerile prezidenţiale de pe 8 noiembrie.

 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite