New York-ul a declarat stare de urgență pe fondul ploilor abundente și al inundațiilor VIDEO

0
Publicat:

În mai multe cartiere ale orașului New York a fost prăpăd, vineri, din cauza ploilor abundente, care au dus la inundații. Aproximativ 8,5 milioane de oameni s-au aflat sub avertizare de inundații, în Brooklyn și Queens.

Circulația din metropola americană, grav afectată de inundații FOTO Twitter
Circulația din metropola americană, grav afectată de inundații FOTO Twitter

Oficialii au declarat stare de urgență

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a declarat vineri stare de urgență din cauza „ploilor extreme”, scrie The Guardian.

Aproximativ 8,5 milioane de oameni s-au aflat sub avertizare de inundații în zona New York-ului, potrivit Serviciului Național de Meteorologie (NWS). Canalizările nu au mai reușit să facă față pentru a drena apa, iar circulația mașinilor și mijloacelor de transport în comun a fost afectată.

Cantitățile mari de apă care au ajuns la subsol și pe șine au provocat „perturbări majore” ale circulației metrourilor și trenurilor, inclusiv pe nouă linii de tren din Brooklyn și la toate liniile de metrou majore Metro-North, potrivit CNN.

Apa din abundență a copleșit, de asemenea, sistemele de canalizare și subsolurile, fapt ce a dus la inundarea străzilor în Brooklyn, Manhattan, Queens, Hoboken și New Jersey.

Nici transportul aviatic nu a fost scutit de probleme – inundații la aeroportul LaGuardia a oprit accesul echipajelor de la sol la rampele de aeroport. Deși nu a fost un număr mare de zboruri anulate, numărul întârzierilor a fost mare, iar unul dintre terminale a fost închis de autorități.

Postările de pe rețelele de socializare

Videoclipurile de pe rețelele de socializare arată mașini care se „luptă” să circule pe străzile inundate din sudul Brooklynului. Cel puțin două mașini au rămas blocate de apă, a raportat Washington Post.

Un videoclip postat de un utilizator pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, arată un moped răsturnat, și scufundat în apa produsă de aversele puternice. 

Un alt utilizator X a postat un videoclip cu „inundații grave” în Brooklyn, cu mașini care se luptă să conducă, în ciuda precipitațiile abundente.

Mai multe școli din zona New York City se confruntă cu inundații. Din fericire, niciun copil nu a fost rănit din cauza vremii extreme. Școlile publice din New York vor rămâne deschise, potrivit unei actualizări de la departamentul orașului.

Oficialii orașului au avertizat locuitorii să evite călătoriile și să se mute pe un teren mai înalt, în special persoanele care locuiesc în subsoluri. Cel puțin 11 persoane care locuiau în unități de subsol au murit în timpul unei furtuni din 2021 cauzate de rămășițele uraganului Ida, a raportat New York Times.

Alte orașe din nord-est ar putea avea parte de ploi abundente similare, relatează CNN. Printre ele se numără Philadelphia, Boston și Hartford, capitala Connecticutului.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite