Nelson, satul american unde e interzis să nu deţii o armă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii unui sat din Statele Unite sunt obligaţi să aibă în casă o armă de foc, în timp ce în alte localităţi deţinătorii de pistoale primesc reduceri considerabile la pizza şi îngheţate. Toate acestea în timp ce preşedintele Barack Obama încearcă să limiteze accesul la arme şi uzul acestora.

Săptămâna trecută, cei cinci membri ai consiliului local din Nelson, un sat de 1.000 de locuitori aflat la nord de Atlanta (Georgia), au votat în unanimitate o ordonanţă prin care fiecare cap de familie este „obligat să aibă o armă de foc şi muniţia corespunzătoare”. Consilierii din Nelson au aprobat ordonanţa în ideea de „a proteja siguranţa şi bunăstarea localităţii”.

„Vrem să demonstrăm că locuitorii noştri vor să deţină arme”, a declarat pentru EFE unul dintre consilierii din Nelson, Jackie Jarrett. Aceasta spune că prin această ordonanţă locuitorii din Nelson vor să sprijine Cel de-al Doilea Amendament a Constituţiei SUA, care protejează dreptul de a deţine şi de a purta arme.

Iniţiativa celor din Nelson imită practic o ordonanţă adoptată în 1982 de consiliul local din Kennesaw, o localitate cu 5.000 de locuitori.

Se pare că dreptul la armă e foarte important pentru mulţi americani. În februarie, o pizzerie din Virginia a oferit o reducere de 15% pentru cei care păşeau în restaurant având asupra lor o armă sau un permis de port-armă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite