Trump încearcă să-l împiedice pe Pence să depună mărturie cu privire la revizuirea alegerilor din 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Nu este cunoscut când fostul vicepreședinte al SUA Mike Pence se va adresa marelui juriu.

Mike Pence. Foto: Arhiva Adevărul
Mike Pence. Foto: Arhiva Adevărul

Donald Trump încearcă să-l împiedice pe fostul vicepreședinte american Mike Pence să depună mărturie la un proces ce vizează încercarea de a reconsidera rezultatele alegerilor din 2020, a anunțat luni postul NBC, citând o sursă.

Potrivit acestora, apelul a fost depus luni la Curtea de Apel din Districtul Columbia, la câteva zile după ce purtătorul de cuvânt al lui Pence, Devin O'Malley, a declarat că fostul vicepreședinte va depune mărturie în fața unui mare juriu în legătură cu ancheta de la Capitoliul din 6 ianuarie 2021.

Nu se știe încă când va vorbi Mike Pence în fața marelui juriu.

Pence a spus anterior că această mișcare „fără precedent” a Departamentului de Justiție al SUA este contrară Constituției SUA. Conform prevederilor sale, la care se referă Pence, membrii Congresului se pot abține de la a depune mărturie forțată în instanță în anumite circumstanțe. Totodată, fostul vicepreședinte a subliniat că „nu are nimic de ascuns”.

Pe 6 ianuarie 2021, susținătorii republicanului Donald Trump, care la acea vreme era președintele SUA, au pătruns în clădirea Congresului pentru a împiedica aprobarea rezultatelor alegerilor prezidențiale din noiembrie 2020 din țară, care au fost câștigate de democratul Joe Biden. CNN, citând surse, a anunțat pe 28 martie că tribunalul districtual din Columbia (District of Columbia) i-a ordonat lui Pence să depună mărturie în legătură cu ancheta incidentului. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite