Mike Pence va părăsi Statele Unite imediat după confirmarea victoriei lui Joe Biden, anunţă Politico

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele american va prezida sesiunea Congresului de pe 6 ianuarie care va aduce confirmarea finală a victoriei lui Joe Biden, urmând apoi să părăsească Statele Unite.

Mike Pence ar urma să facă o călătorie externă de aproape o săptămână, începând cu data de 6 ianuarie, spun trei oficiali citaţi de jurnaliştii de la Politico, conform HotNews. Aceştia nu au oferit mai multe detalii despre locaţiile în care se va deplasa vicepreşedintele, însă cei de la Politico ar fi aflat dintr-un document că este vorba de Bahrain, Israel şi Polonia, cu alte opriri posibile.

Oficialii americani sunt deja în drum spre aceste ţări pentru a pune la punct planul vizitei lui Pence, care nu a mai părăsit Statele Unite din ianuarie, atunci când a călătorit la Roma şi la Ierusalim timp de două zile.

„Suspectez că data este orice dar nu o coincidenţă” spune un aliat al lui Pence, întrebat despre planurile de călătorie ale acestuia. La prima vedere, această călătorie va avea rolul de a intermedia acorduri diplomatice de normalizare a relaţiilor dintre Israel şi alte ţări musulmane (motivul opririi şi în Bahrain), dar Pence ar putea să se folosească de acest drum şi pentru a se asigura de susţinerea dreptei creştine din Israel.

În plus, această plecare îi va da ocazia lui Pence să se distanţeze din nou de preşedintele Trump şi acuzaţiile acestuia cu privire la alegerile americane, despre care el consideră că au fost fraudate, un lucru pe care Pence l-a făcut în repetate rânduri după anunţarea rezultatelor.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite