Mai multe ambasade ale Statelor Unite vor fi închise duminică din motive de securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Departamentul de Stat al SUA se teme de posibile atacuri ale ambasadelor americane. FOTO: Reuters
Departamentul de Stat al SUA se teme de posibile atacuri ale ambasadelor americane. FOTO: Reuters

Reprezentanţii Departamentului de Stat al Statelor Unite au anunţat joi că duminică vor închide mai multe ambasade şi consulate din întreaga lume din motive de securitate.

Unul din purtătorii de cuvânt ai Departamentului de Stat, Marie Harf, a precizat că este vorba de o măsură de precauţie, dar a refuzat să dea detalii cu privire la o eventuală ameninţare particulară, ceea ce ar justifica măsurile, a anunţat agenţia de ştiri Global Post.

Departamentul de Stat a stabilit că mai multe ambasade şi consulate vor fi închise sau îşi vor opri activitatea duminică, 4 august”, a declarat reporterilor. Această decizie a fost luată din „grija pentru angajaţii noştri şi cei care ar dori să viziteze sediile noastre”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, citat de „Le Monde”.

După această dată, administraţia de la Casa Albă va stabili posibila redeschidere a reprezentanţelor diplomatice, a continuat Marie Harf: „Este posibil, de asemenea, să fie mai multe zile de închidere.

Statele Unite ale Americii sunt atente la măsurile de siguranţă ale reprezentanţelor diplomatice mai ales după atacul asupra consulatului din Benghazi, Libia, din 11 septembrie 2011, care s-a soldat cu moartea ambasadorului şi a altor trei americani.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite