Lovitură pentru Trump: Curtea Supremă a SUA validează statutul a 700.000 de imigranţi tineri, aşa-numiţii „Dreamers”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Curtea Supremă a Statelor Unite i-a aplicat joi o lovitură lui Donald Trump, validând măsurile de protecţie acordate de către predecesorul său Barack Obama unui număr de 700.000 de imigranţi tineri - „Dreamers” - pe care miliardarul republican voia să le abroge, relatează AFP.

Curtea Supremă a catalogat drept „capricioasă” şi „arbitrară” hotărârea administraţiei republicane a lui Trump de a pune capăt programului adoptat de către preşedintele democrat Barack Obama.

Prin acest program - DACA -, imigranţii în vârstă de până la 30 de ani care au intrat în mod clandestin, pe când erau copii, pe teritoriul Statelor Unite, nu pot fi expluzaţi din ţară.

Preşedintele Curţii Suprmee John Roberts a votat alături de cei patru colegi ai săi progresişti în favoarea acestei hotărâri, adoptată de o majoritate de cinci din cei nouă magistraţi.

Donald Trump a reacţionat pe Twitter, denunţând decizii „oribile” şi „orientate politic” în două dosare diferite.

Prin hotărârea cu privire la drepturile salariaţilor gay şi transgen şi la statutul a sute de mii de tineri imigranţi, „templul” dreptului american „scuipă în faţă oameni mândri să se considere republicani sau conservatori”, a scris Trump.

„Aveţi impresia că Curtea Supremă nu mă iubeşte?”, întreabă el în primul atac frontal la adresa Curţii Supreme, pe care a promis, în campania electorală din 2016 să o facă să încline de partea conservatorilor.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite