Kamala Harris va pleca într-un turneu asiatic de strângere a relațiilor cu aliații SUA

0
Publicat:

Vicepreședinta SUA, Kamala Harris, va porni într-un turneu asiatic ce va avea ca scop întărirea legăturilor SUA cu țările aliate din regiune. Harris va lua parte și la funeraliile fostului premier japonez, Shinzo Abe.

Kamala Harris va pleca într-un turneu asiatic de strângere a relațiilor cu aliații SUA
Kamala Harris va pleca într-un turneu asiatic de strângere a relațiilor cu aliații SUA

"Această călătorie are trei obiective. În primul rând, desigur, pentru a aduce un omagiu acţiunii prim-ministrului Abe şi pentru a sprijini poporul japonez îndoliat de asasinarea sa. În al doilea rând, pentru a reînnoi angajamentul Americii pe lângă aliaţii noştri într-un mediu de securitate din ce în ce mai complex. În cele din urmă, pentru a aprofunda legăturile noastre în regiunea indo-pacifică", a declarat vineri un înalt oficial din administraţia sa într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Kamala Harris va ajunge luni la Tokio. Acolo se va întâlni cu producători japonezi din sectorul semiconductorilor. Vicepreședinta SUA va lăuda meritele unui plan major de investiții publice lansat de americani, după care va continua vizita la o bază navală americană. 

Urmează ca joi Kamala Harris să ajungă la Seul pentru a se întâlni cu președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol. Președintele sud-coreean a fost aspru criticat după ce a făcut observații derogatorii la adresa congresmanilor americani, dat fiind faptul că SUA este un aliat extrem de important pentru țara sa. Vizita pe continentul asiatic se va încheia cu o întâlnire cu femei sud-coreene care fac pionierat în domeniul economic. 

Vizita vicepreședintelui american are un rol important și pe fondul tensiunilor crescute dintre conducerea de la Washington și cea de la Beijing din cauza Taiwanului. De asemenea, un alt aspect important este politica economică a lui Biden care dorește să crească producția americană de pe teritoriul american, fapt ce a crescut îngrijorările producătorilor asiatici. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite