Lovitură de teatru în SUA: Joe Biden rămâne în cursa electorală. Ce mesaj a transmis șefa lui de campanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Joe Biden rămâne în mod „categoric" în cursa electorală pentru un nou mandat la Casa Albă, a declarat vineri şefa de campanie a preşedintelui democrat, în ciuda îndoielilor tot mai mari cu privire la capacitatea sa fizică şi mintală de a-şi asuma încă un mandat prezidenţial.

Joe Biden, președintele SUA FOTO: EPA-EFE
Joe Biden, președintele SUA FOTO: EPA-EFE

În urma frecventelor episoade de confuzie care au culminat cu prestaţia sa dezastruoasă la dezbaterea din 27 iunie cu rivalul său republican Donald Trump, când Biden a părut incoerent şi dezorientat, mai mulţi congresmeni democraţi l-au îndemnat pe preşedintele în vârstă de 81 de ani să se retragă din cursă, temându-se că partidul lor va fi spulberat de republicani la alegerile din 5 noiembrie, dată la care odată cu scrutinul prezidenţial are loc şi cel pentru Congres, scrie Agerpres.

Deşi aceste apeluri s-au înmulţit, preşedintele democrat se menţine ferm pe poziţii. Acum bolnav de COVID-19, el îşi va relua săptămâna viitoare campania electorală, a spus vineri la postul MSNBC şefa sa de campanie, Jen O'Malley Dillon.

Joe Biden este mai hotărât ca niciodată să-l învingă pe Donald Trump", „el este în mod categoric (...) persoana cea mai potrivită să-l înfrunte pe Donald Trump", a asigurat ea.

Aţi auzit-o din gura preşedintelui din nou şi din nou: el candidează pentru a câştiga, el este candidatul nostru şi va fi preşedintele nostru pentru un al doilea mandat", a insistat şefa de campanie a lui Joe Biden.

Totuşi, ea a recunoscut că ultimele săptămâni au fost "dificile" pentru echipa de campanie. „Am constatat, nu poate fi negat, o anumită scădere a sprijinului, dar este o mişcare de mică amploare", a estimat Jen O'Malley Dillon. Biden are sprijin la bază şi este hotărât să facă în continuare eforturi pentru a convinge votanţii, mai ales în statele cheie unde va fi o luptă strânsă, a mai argumentat şefa de campanie. „El este hotărât să arate că luptă pentru poporul american", a concluzionat ea.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite