Jeff Bezos donează 200 de milioane de dolari Smithsonian Institution

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jeff Bezos  FOTO EPA-EFE
Jeff Bezos  FOTO EPA-EFE

Fondatorul şi preşedintele Amazon.com, Jeff Bezos, va dona 200 de milioane de dolari Smithsonian Institution, pentru extinderea National Air and Space Museum şi finanţarea unui nou centru educaţional, aceasta fiind cea mai mare donaţie primită de muzeu de la înfiinţarea sa, în 1846, transmite Reuters.

Smithsonian Institution, care se prezintă a fi cel mai mare muzeu din lume şi care include 19 muzee americane şi National Zoo, a anunţat că 70 de milioane de dolari din donaţia lui Bezos vor susţine renovarea National Air and Space Museum din Washington şi că 130 de milioane de dolari vor ajuta la finanţarea Bezos Learning Center din cadrul muzeului.

Centrul va fi într-o clădire nouă care va fi construită în partea de est a pieţei muzeului.

Donaţia lui Bezos ”va contribui totodată la transformarea tehnologică a galeriilor şi spaţiilor publice ale muzeului”, potrivit Smithsonian.

Air and Space Museum este cel mai mare şi cel mai vizitat muzeu aerospaţial din lume.

Bezos, fostul director general al Amazon şi pasionat de spaţiu, va face parte dintr-un echipaj de patru persoane care va efectua marţea viitoare un zbor de 11 minute la marginea spaţiului, la bordul navei spaţiale New Shepard a companiei sale Blue Origin.

Fondatorul Amazon are o avere netă de peste 200 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Citeşte şi:

Microsoft oferă angajaţilor bonusuri substanţiale pentru eforturile depuse în timpul pandemiei. Ce sumă va plăti în total

Pentagonul anulează contractul de mega-cloud în valoare de 10 miliarde de dolari acordat Microsoft

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite