În timp ce statul Texas rămâne sub nămeţi şi fără electricitate, senatorul Ted Cruz a plecat cu familia la plajă, în Cancun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe afişe care-l dau dispărut pe Ted Cruz au apărut pe străzile oraşelor din Texas / FOTO Twitter / The Good Liars
Mai multe afişe care-l dau dispărut pe Ted Cruz au apărut pe străzile oraşelor din Texas / FOTO Twitter / The Good Liars

Ted Cruz, senatorul republican al statului american Texas, s-a trezit în mijlocul unui scandal uriaş, după ce a plecat cu familia în staţiunea mexicană Cancun în timp ce Texasul se confruntă cu un val de frig fără precedent care a lăsat milioane de cetăţeni fără electricitate.

Scandalul a izbucnit treptat, iniţial fiind vehiculate pe Twitter informaţii neconfirmate despre plecare lui Ted Cruz în Mexic. Ulterior au apărut imagini cu senatorul republican la aeroport şi, confruntat cu oprobriul public, Cruz a confirmat plecare, dar s-a apărat spunând că a plănuit călătoria pentru fetele lui, dorind „să fie un bun tată”.

„Dorind să fiu tată bun, am luat avionul cu ele ieri seară (miercuri) şi mă voi întoarce în această după-amiază. (...) Sunt, ca şi echipa mea, în contact permanent cu responsabilii locali pentru a stabili ce se întâmplă în Texas”, a transmis senatorul republican.

Lovit de valul de frig fără precedent care s-a abătut asupra Statelor Unite în ultimele zile, Texasul s-a confruntat cu o criză de energie la scară largă. Milioane de oameni au rămas fără electricitate ori acces la o sursă de apă curentă. În consecinţă, călătoria lui Cruz a fost aspru criticată. 

„Oamenii din Texas literalmente îngheaţă în acest moment, iar Ted Cruz a plecat în vacanţă în Cancun”, a spus Pramila Jayapal, membră democrată a Camerei Reprezentanţilor.

Numit „Lyin' Ted” (n. red - Ted cel mincinos) în campania prezidenţială din 2016 de către Donald Trump, o nouă poreclă pare să fie vehiculată în ultimele ore pe reţele de socializare pentru senatorul republican: „Flyin' Ted” (n. red - Ted zburătorul).

Având în vedere că este membru al Senatului federal, Ted Cruz nu are atribuţii directe atunci când vine vorba de răspunsul autorităţilor publice la criza din Texas. Cu toate acestea, cetăţenii îşi contactează adesea reprezentanţii în timpul unor crize provocate de dezastre naturale pentru a-i ajuta să acceseze resursele necesare.

Citeşte şi:

Valul de frig continuă în SUA. Peste două milioane de gospodării sunt fără curent, în timp ce peste o sută de milioane de persoane sunt vizate de alerte

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite