HARTĂ Regiunile de conflict din lume, ocolite de avioanele comerciale americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regiunile de conflict din lume, ocolite de avioanele comerciale americane FOTO Reuters
Regiunile de conflict din lume, ocolite de avioanele comerciale americane FOTO Reuters

În urma tragediei aviatice de pe teritoriul ucrainean, în care şi-au pierdut viaţa 298 de persoane, Statele Unite ale Americii au decis de curând să interzică mai multe rute de zbor prin spaţiile aeriene ale ţărilor implicate în diverse conflicte, informează „The Washington Post”.

Astfel, Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) a extins numărul de regiuni pe care avioanele comerciale americane trebuie să le ocolească sau să circule cu maximă atenţie, din cauza riscurilor.

Prima pe listă este regiunea nordică a Etiopiei, acolo unde, potrivit Administraţiei Federale a Aviaţiei, forţele armate ar putea deschide focul asupra aeronavelor care intră în spaţiul lor aerian din nord-estul Republicii Kenya.

De asemenea, oficialii americani au interzis operaţiunile de zbor sub altitudinea de 20.000 de metri în zona irakiană, din cauza violenţelor extinse din ultima perioadă. Totodată, Administraţia Federală a Aviaţiei a emis o atenţionare şi pentru Tripoli, Libia.

Un alt aviz al oficialilor americani se referă la Coreea de Nord, ţară cunoscută pentru exerciţiile sale militare în cadrul cărora se lansează deseori rachete balistice cu rază scurtă sau medie de acţiune.

zone interzice zboruri

Sursă hartă: Washington Post

Un alt spaţiu aerian pe care avioanele americane îl ocolesc este şi cel al Somaliei, mai exact sub 20.000 de metri.

Pentru Ucraina, Administraţia Federală a Aviaţiei a interzis deja operaţiunile de zbor deasupra peninsulei Crimeea începând cu luna aprilie. După tragedia aviatică de joi, oficialii americani au decis să extindă zona interzisă pentru zboruri inclusiv pentru partea de est a Ucrainei.

Potrivit FAA, alte regiuni considerate „potenţial ostile” pentru zborurile comerciale sunt: Afganistan, Congo, Egipt, Iran, Mali, Siria şi Yemen.


Citeşte şi:

Consiliul de Securitate al ONU ia în calcul emiterea unei rezoluţii pentru a condamna doborârea avionului din estul Ucrainei

Cei 15 membri din Consiliul de Securitate al ONU analizează un draft de rezoluţie prin care organizaţia ar urma să condamne „doborârea” avionului malaysian de pasageri din estul Ucrainei, să ceară miliţiilor separatiste înarmate să permită accesul la epavă şi să ceară statelor din regiune să coopereze pentru o investigaţie internaţională.

Avionul doborât în Ucraina: toate pistele duc spre Moscova

Toate indiciile şi evenimentele derulate după ce un avion civil a fost lovit cu o rachetă deasupra estului separatist al Ucrainei arată că tragedia este o consecinţă directă a implicării Rusiei în Ucraina.

OSCE: cel puţin 169 de corpuri ale victimelor avionului, plasate într-un tren frigorific

Cel puţin 169 de cadavre ale victimelor avionului prăbuşit în estul Ucrainei au fost urcate la bordul unor vagoane frigorifice, în aşteptarea experţilor internaţionali, anunţă Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa, citată de AFP.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite