Fenomene extreme în SUA: Cel puțin șase morți după tornade devastatoare în Tennessee VIDEO

0
Publicat:

Cel puțin șase persoane au pierit în urma tornadelor și furtunilor severe care au lovit părți ale statului Tennessee, sâmbătă.

Potrivit BBC, mai multe clădiri au fost pur și simplu spulberate, iar comunități întregi au rămas în întuneric în urma vremii extreme care a lovit sudul statului american.

Trei dintre decese au fost raportate într-un suburbie nordică a orașului Nashville, capitala statului. Alți doi adulți și un copil au fost omorâți în orașul Clarksville, situat la aproximativ 80,4 km spre nord-vest.

Joe Pitts, primarul orașului Clarksville, a declarat stare de urgență, inclusiv instituirea unui program de restricții începând cu ora 21:00, măsură care va rămâne în vigoare și duminică.

"Aceste vești sunt devastatoare și inimile noastre sunt frânte pentru familiile celor care au pierdut pe cineva drag", a spus el. "Orașul este pregătit să-i ajute în această perioadă de doliu."

Alți 23 de oameni din zona înconjurătoare au fost spitalizați, a declarat guvernul comitatului Montgomery. Wes Golding, primarul comitatului, a adăugat: "Este o zi tristă pentru comunitatea noastră. Ne rugăm pentru cei care sunt răniți, au pierdut pe cineva drag și au rămas fără case."

La ora locală 21:30 (0330 GMT duminică), aproape 60.000 de oameni erau fără curent electric, conform site-ului de monitorizare poweroutage.us.

Înregistrări postate pe rețelele sociale au arătat mașini răsturnate și copaci smulși împrăștiați pe străzi alăturate de clădiri distruse. Imaginile au surprins tuburile unor tornade mari atingând pământul și fulgere strălucitoare pe cer.

Serviciul Național de Meteorologie a emis mai multe avertizări de tornadă în Tennessee sâmbătă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite