După 17 ani de la atentatele din 11 septembrie, o altă victimă a fost identificată pe baza analizelor ADN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 26 de ani a fost identificat în mod oficial ca fiind una dintre victimele atentatelor de la 11 septembrie 2001 din New York pe baza unei analize ADN, la 17 ani de la moartea sa, relatează France24.com

Bărbatul, pe nume Scott Michael Johnson, care lucra în domeniul finanţelor ca analist, a devenit astfel a 1.642-a victimă identificată oficial dintre cele 2.753 de persoane care au murit în acea zi.

Iar Institutul de Medicină Legală din New York (OCME) continuă să analizeze resturile umane recuperate după 11 septembrie 2001, dar care nu au fost încă identificate. 

Identificarea lui Scott Michael Johnson a fost prima începând din august 2017. 

„În 2001, ne-am luat angajamentul faţă de familii să facem tot ceea ce este necesar pentru a-i identifica pe cei apropiaţi lor, indiferent cât va dura“, a declarat Barbara Sampson, şefa Institutului de Medicină Legală, citată de AFP, notează „Le Point“.

„Această identificare este rezultatul muncii echipei noastre în această misiune care continuă“, a adăugat ea.

La 11 septembrie 2001, două avioane au intrat în turnurile gemene World Trade Center, care s-au prăbuşit după câteva zeci de minute. Avioanele au fost deturnate de terorişti ai reţelei al-Qaida.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite