Donald Trump câştigă oficial statul Michigan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape trei săptămâni după ziua alegerilor din Statele Unite, oficialii din Michigan a confirmat luni că Donald Trump a câştigat statul cu un avans de 10.704 de voturi din aproape 4,8 milioane şi a revendicat toate cele 16 voturi electorale, transmite Bloomberg.

Aceasta aduce numărătoarea electorală finală pentru Trump la 306 de voturi electorale, în timp ce fostul nominalizat democrat Hillary Clinton are 232 de voturi electorale.

Trump a câştigat statul Michigan cu o marjă de 10.704 voturi, preşedintele ales obţinând 2.279.543 voturi (47,5%) şi Clinton câştigând 2.268.839 voturi (47,3%). Michigan nu a mai fost câştigat de republicani din anul 1988.

Michigan a fost singurul stat care nu a fost în mod oficial pus la socoteală, deoarece votul a fost prea strâns pentru a estima rezultatul.

Jill Stein va cere renumărarea                                             

Nominalizatul Partidului Verde Jill Stein a primit 51.463 de voturi din Michigan şi a semnalat că intenţionează să ceară Consiliului de Stat renumărarea voturilor. Ea a trimis deja o petiţie pentru o renumărare în Wisconsin, după ce a strâns din donaţii mai mult de 6,5 milioane de dolari pentru a finanţa operaţiunea, şi, de asemenea, a depus o cerere pentru o renumărare în Pennsylvania, luni.

Stein are timp la dispoziţie până miercuri să depună o petiţie pentru renumărarea în Michigan. Ea a declarat pentru NPR că nu se aşteaptă ca solicitările ei de renumărare să schimbe rezultatul alegerilor, dar că aceasta este modalitatea ei de a asigura integritatea procesului electoral.

Campania lui Clinton a declarat că va participa la eforturile lui Stein de renumărare. Pe Twitter, în acest weekend, Trump a criticat în mod repetat eforturile de renumărare în statele unde el a supărat-o pe Clinton. Duminică seara, el a făcut afirmaţii nefondate privind fraudarea alegătorilor pe scară largă, care l-ar fi costat o victorie în votul popular.

Cu toate acestea, numai în cazul în care rezultatele ar fi răsturnate în toate cele trei state unde Stein a cerut renumărarea, Clinton ar avea o şansă la preşedinţie, dar acest lucru este considerat a fi imposibil. Votul Colegiului Electoral va avea loc pe 19 decembrie. Clinton continuă însă să îl conducă Trump la votul popular al ţării cu aproximativ 2 milioane de voturi, iar avansul este probabil să crească, din moment de voturile sunt încă numărate.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite