Documente rupte de către Donald Trump, în centrul anchetei cu privire la asaltul de la Capitoliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atacatorii de la Capitoliu FOTO EPA-EFE
Atacatorii de la Capitoliu FOTO EPA-EFE

Comisia Specială din cadrul Camerei Reprezentanţilor însărcinată cu anchetarea asaltului de la Capitoliu deţine o serie de documente rupte de către Donald Trump, pe când se afla la Casa Albă, dezvăluie The Washington Post (WP), potrivit AFP.

Aceste documente provin de la Arhivele Naţionale, însărcinate să păstreze toate documentele de lucru ale unui preşedinte după plecarea acestuia de la Casa Albă.

”Între documentele prezidenţiale primite de către Arhivele Naţionale se află documente de hârtie care au fost rupte de către fostul preşedinte Trump”, a confirmat AFP, într-un comunicat, această instituţie.

Unele file de hârtie au fost ”lipte cu scotch” de către ”oficiali în gestionarea documentelor Casei Albe”, precizează Arhivele Naţionale. Altele au fost lăsate rupte.

700 de pagini de arhivă

Potrivit WP, aceste documente fac parte dintre cele peste 700 de pagini trimise de către Athivele Naţionale Comisiei parlamentare care încearcă să facă lumină cu privire la responsabilitatea lui Donald Trump în atacul de la Congres al susţinătorilor săi la 6 ianuarie 2021.

Contactată de AFP, Comisia, denumită ”6 ianuarie”, a refuzat să spună ce anume documente deţine şi ce anume documnte au fost rupte.

Însă ea a anunţat la jumătatea lui ianuarie că a început să primească anumite documente ”pe care fostul preşedinte a sperat să le ţină ascunse”.

Între cele 700 de pagini de arhivă primite se află, între altele, liste cu numele persoanelor care l-au vizitat pe fostul preşedinte american sau care l-au sunat la 6 ianuarie 2021, dar şi notiţe luate în cursul acestor discuţii.

În paralel, Comisia Specială dn cadrul Camerei Reprezentanţilor, majoritar democrată, încearcă să audieze mai mulţi apropiaţi ai miliardarului republican.

Unii dintre ei au fost somaţi să se prezinte la audieri, iar alţi, precum fiica lui Donald Trump, Ivanka Trump, au fost invitaţi pur şi simplu la audieri.

Acest grup de aleţi democraţi vrea cu orice preţ să-şi publice concluziile înaintea alegerilor de la jumătate de mandat, prevăzute în mai puţin de un an, în care republicanii ar putea să reia controlul în Camera Reprezentanţilor şi să ”îngroape” Comisia ”6 ianuarie”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite