Doctorul Anthony Fauci, ales de Joe Biden drept consilierul său principal pentru combaterea pandemiei de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Joe Biden a făcut luni o serie de nominalizări în echipa sa însărcinată cu sănătatea - posturi-cheie în toiul pandemiei de COVID-19 -, desemnându-i pe procurorul general al Californiei Xavier Becerra secretar al Sănătăţii, iar pe doctorul Anthony Fauci consilier principal în lupta împotriva COVID-19, relatează AFP.

În cazul în care va fi confirmat în funcţie de către Senat, Xavier Becerra, în vârstă de 62 de ani, va deveni primul hispanic care va conduce Departamentul Sănătăţii.

Ales de peste 20 de ani în Camera Reprezetanţilor, Xavier Becerra a apărat cu vigoare reforma asigurărilor de sănătate a lui Barack Obama şi programul DACA, adoptat cu scopul de a proteja de expulzare sute de mii de tineri imigranţi.

Acest jurist a atacat aprig în justiţie, în timpul mandatul lui Donald Trump, deciziile Guvernului republican.

Joe Biden a confirmat că urmează să-l numească pe foarte respectatul Anthony Fauci, membru al echipei însărcinate cu criza sanitară la Casa Albă în administraţia Trump, în postul de consilier principal în criza COVID-19.

O personalitate iubită de americani de la începutul pandemiei, un obişnuit al platourilor de filmări ale televiziunilor, Fauci, care repetă neîncetat utilitatea gesturilor-barieră, urmează să-şi păstreze în paralel postul de director al Institului Bolilor Infecţioase.

Joe Biden a mai anunţat că va nominaliza o femeie, pe Rochelle Walensky, la conducerea Centrelor de prevenţie şi luptă împoriva bolilor (CDC), o instituţie aflată în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

„Această echipă de lideri de încredere şi experiemtaţi va aduce cel mai înalt nivel de integritate, rigoare ştiinţifică şi experienţă în gestionarea crizei, pentru a face faţă uneia dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă America, şi anume de a pune pandemia sub control”, subliniază într-un comunicat Joe Biden.

Toate aceste nominalizări este necesar să fie confirmate în Senat - a cărui majoritate va fi decisă în ianuarie, în două alegeri parţiale în Georgia.

Joe Biden a promis un Cabinet care să reflecte diversitatea populaţiei americane.

El l-a nominalizat deja pe Alejandro Mayorkas secretar al Securităţii Interne, care ar putea deveni primul hispanic în acest post, în cazul unei confirmări.

Biden a anunţat, de asemenea, alcătuirea echipei sale economice, în care fosta preşedintă Fed Janet Yellen a fost numită secretar al Trezoreriei, dar şi posturi în politica externă - Antony Blinken ca viitor secretar de Stat - şi o echipă de comunicare a Casei Albe în întregime feminină.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite