Cum decurge o misiune de interceptare-escortare a unui avion inamic VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
I
I

Forţele aeriene americane au dat publicităţii un filmuleţ cu interceptarea a două aeronave de luptă ruse Sukhoi Su-30 deasupra Mării Baltice. Potrivit Departamentului Apărării al SUA, incidentele au avut loc pe 23 noiembrie şi 13 decembrie.

Pentagonul a lansat vineri un videoclip care arată cum forţele aeriene ale Statelor Unite interceptează două avioane de luptă Su-30 ruseşti în spaţiul aerian internaţional "în apropierea regiunii baltice", pe 23 noiembrie şi 13 decembrie. Videoclipul cum se piloţii de la baza Šiauliai, Lituania, se grăbesc să spre avioane după ce au primit alerta. Apoi, două avioane de luptă F-15 decolează pentru a intercepta două aparate ruseşti Su-30, aparţinând marinei ruse, „în spaţiul aerian internaţional în apropiere de Marea Baltică“, pe 23 noiembrie 2017.

"Interceptarea a fost organizată deoarece avioanele ruseşti nu au furnizat codurile cerute de controlorii de trafic aerian şi nu au prezentat un plan de zbor", se arată în raport.

Un al doilea video prezintă interceptarea a două Su-30 pe 13 decembrie 2017, tot "în spaţiul aerian internaţional din apropierea ţărilor baltice".

Potrivit Forţelor Aeriene ale SUA, interceptarea a fost efectuată profesionist şi "în conformitate cu toate regulile de zbor şi standardele internaţionale de siguranţă".

Aeronavele americane participă la operaţiunile NATO de apărare al spaţiului aerian al statelor baltice. Ministerul rus al Apărării a a precizat că zborurile avioanelor de luptă ruseşti au fost coordonate cu autorităţile de control al traficului aerian şi desfăşurate în conformitate cu normele internaţionale.

Rutele de zbor Su-30SM din 23 noiembrie şi 13 decembrie 2017 deasupra Mării Baltice au fost efectuate în conformitate cu normele internaţionale de utilizare a spaţiului aerian. În plus, itinerariul a fost coordonat cu autorităţile de control al traficului aerian, a anunţat sâmbătă serviciul de presă al Ministerului Apărării al Rusiei.

"La 23 noiembrie şi 13 decembrie 2017, echipajele aparatelor Su-30SM au efectuat zboruri de instruire planificate deasupra apele internaţionale din Marea Baltică. Traseul zborurilor ruseşti a fost coordonat cu autorităţile de control al traficului aerian şi a fost realizat în strictă conformitate cu regulile internaţionale de utilizare a spaţiului aerian, fără a încălca graniţele altor state ", subliniază ministerul rus al apărării.

   

Ministerul rus al Apărării a confirmat, de asemenea, că "în timpul zborurilor, avioanele NATO F-15 s-au apropiat de aeronavele de luptă ruseşti la o distanţă sigură, apoi s-au retras".

În ultima vreme astfel de operaţiuni au loc foarte des între avioanele ruseşti şi cele ale statelor NATO.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite