Crucişătorul invizibil. SUA lansează la apă distrugătorul de trei miliarde de dolari, care apare pe radare drept vas de pescuit

0
0
Forma navei ajută ca aceasta să fie confundată cu un simplu vas de pescuit
Forma navei ajută ca aceasta să fie confundată cu un simplu vas de pescuit

USS Zumwalt a primit astăzi botezul marinăresc. Crucişătorul, cu o lungime de 186 de metri, reprezintă cea mai nouă clasă de distrugătoare din forţele navale americane.

Botezat după Amiralul Elmo „Bud” Zumwalt, nava de luptă este dodată cu tehnologie de vârf şi un design care scad semnificativ vizibiltatea vaporului pe radare. Totodată, sistemele de monitorizare sunt „păcălite” să creadă că numărul membrilor echipajului de la bordul USS Zumwalt este mai mic decât în realitate. 

Astfel, crucişătorul de 15.000 de tone apare pe radare drept vas de pescuit, notează cotidianul britanic „The Independent”. Pe lângă radarele proprii şi senzori care nu pot fi detectaţi, USS Zulmwalt este şi primul crucişător american care foloseşte un sistem electric de propulsie şi produce suficientă energie pentru ca, în timp, să poată alimenta tunul electromagnetic pe care americanii plănuiesc să-l testeze pe mare în 2016. 

„Acest vas este o minune modernă şi nu le va lua mult marinarilor deştepţi şi creativi precum Bud Zumwalt să înveţe să-l folosească”, a declarat Ray Mabus, secretar pentru forţele navale americane, în faţa miilor de oameni strânşi la Bath Iron Work, şantierul naval în care USS Zumwalt a fost construit începând din 2009. 

zum

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri